Košarka
SPORTOVI
Košarka
57 milijuna po sezoni...

Ludilo u NBA ligi ne staje: Harden potpisao najskuplji ugovor u povijesti!

James Harden potpisao je najskuplji ugovor u povijesti NBA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lanjski kandidat za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone NBA lige, James Harden, potpisao je povijesni ugovor! Zvijezda Houston Rocketsa potpisala je novi, četverogodišnji supermaksimalni ugovor s klubom, koji mu garantira vrtoglavih 228 milijuna dolara! To je ujedno najskuplji ugovor u povijesti NBA lige, jer je nadmašio nedavni ugovor Stepha Curryja, vrijedan 201 milijun dolara.

"Otkako je stigao u Houston, James je bio nevjerojatan primjer radne etike, želje za pobjedom i strasti da bude najbolji što može biti. Predanost koju je pokazao prema našoj organizaciji i svim navijačima Rocketsa čine ga savršenim vođom prema novom naslovu NBA prvaka", rekao je vlasnik Rocketsa Leslie Alexander.

Harden je lani pod novim trenerom Mikeom D'Antonijem preuzeo ulogu razigravača i vođe na terenu, te je sezonu završio s 29.1 poenom, 11.2 asistencije, 8.1 skokom u prosjeku po utakmici. U utrci za MVP-ja pretekao ga je samo bivši suigrač iz Oklahome City Thunder - Russell Westbrook.

Od iduće sezone Harden se više neće morati toliko baviti pozicijom razigravača, jer je nedavno u klub stigao jedan od najboljih u tom poslu - Chris Paul. S njima dvojicom i već postojećim kadrom igrača Rocketsi su najveći kandidati za eventualno rušenje Golden State Warriorsa s vrha Zapadne konferencije, koju momčad Stevea Kerra osvaja već posljednje tri sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider