Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dvoboj povratnika

Gasol bolji od Paula, dobra partija Zupca

Ivica Zubac odigrao je još jednu solidnu utakmicu za Los Angeles Lakerse

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaš Dario Šarić pružio je sjanu predstavu u 120-112 pobjedi Philadelphia 76-ersa protiv Washington Wizardsa za koje je debitirao Bojan Bogdanović. O tradeu hrvatskog reprezentativca doznajte sve u našem podcastu Triple-doubleu.

Šarić je za 32 minute zabio 20 koševa (šut za dva 10-15, trica 0-4) uz 11 skokova i četiri asistencije. Kako je turski reprezentativac Ersan Ilyasova napustio Philadelphiju i postao novi igrač Atlanta Hawksa, Šariću se otvorilo mjesto u početnoj petorci Sixersa. I odmah je pokazao kako mu je tamo i mjesto. Više koševa od njega u pobjedničkim redovima zabio je tek Robert Covington koji je ubacio 25 koševa pri čemu pet trica. Gerald Henderson je dodao 20 koševa za 22. pobjedu Sixersa ove sezone.

Kod gostiju najefikasniji je bio Bradley Beal koji je ubacio 40 koševa, dok je John Wall dodao 29 koševa, 14 asistencija i osam skokova. Bogdanović je u svom debiju za novu momčad u koju je stigao prije nekoliko dana iz Brooklyn Netsa ušavši s klupe odigrao 17 minuta postigavši dva koša (šut za dva 1-2, trica 0-3), a upisao je i četiri skoka te po jednu asistenciju, osvojenu loptu i blokadu. Washingtonu je to bio 22. poraz uz 34 pobjede.

Zubac dobar u porazu Lakersa kod Oklahome

Ivica Zubac odigrao je još jednu solidnu utakmicu za Los Angeles Lakerse koji su izgubili na gostovanju kod Oklahoma City Thundera sa 93-110. Mladi hrvatski centar na parketu je proveo 26 minuta i za to vrijeme ubacio 11 poena (šut za dva 5-9, slobodna bacanja 1-2) uz šest skokova, tri blokade i po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Kod Thundera je ponovno briljirao Russell Westbrook koji je sa 18 skokova i po 17 koševa i asistencija ostvario već 28. "triple-double" ove sezone, dok je D'Angelo Russell sa 29 ubačaja bio najbolji kod Lakersa. Lakersi su s omjerom 19-40 pretposljednja momčad Zapada, dok je Thunder sa 33-25 na sedmom mjestu te konferencije.

San Antonio Spursi pokvarili su povratak Chrisa Paula u redove Los Angeles Clippersa svladavši ih kao gosti sa 105-97. U ovoj utakmici Spursima se nakon šest tjedana izbivanja zbog loma prsta vratio Pau Gasol koji je dvoboj okončao sa 17 koševa i 11 skokova, dok je kod Clippersa Paul zaigrao nakon pet tjedana stanke zbog ozljede mišića, on je ubacio 17 poena uz šest skokova i pet asistencija. Spurse je do nove pobjede predvodio Kawhi Leonard sa 21 poenom, dok je Blake Griffin sa 29 pogodaka i 9 skokova bio prvo ime Clippersa. San Antonio je sa 44-13 drugi sastav Zapada i čitave lige, odmah iza Golden State Warriorsa (48-9), dok su LA Clippersi sa 35-23 na petom mjestu Zapada.

Toronto Raptorsi su na svom terenu svladali izravnog konkurenta za prvo mjesto u skupini Atlantic Boston Celticse sa 107-97. Gosti su u prvom poluvremenu imali i 17 koševa prednosti, ali domaći su se vratili serijom 27-8 da bi se ušlo u neizvjesnu četvrtu četvrtinu. Minutu prije kraja rezultat je bio 97-94 za Raptorse, a tada je njihov najbolji igrač DeMar DeRozan pogodio ključnu tricu za bijeg na 100-94. DeRozan je ubacio čak 43 koša što je njegov novi rekord karijere i tako nadomjestio neigranje Kylea Lowryja, dok su kod Celticsa najbolji bili Isaiah Thomas sa 20 te Jae Crowder i Marcus Smart sa po 19 ubačaja. Toronto i dalje zaostaje za tri utakmice za Bostonom, sada je na omjeru 34-24, a Boston na 37-21.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider