Košarka
SPORTOVI
Košarka
SJAJNE KARIJERE IZA NJIH

FOTO Jedan su od najuspješnijih i najzgodnijih sportskih parova, ali uspjeli su kroz godine zadržati svoju privatnost

Pomalo je nevjerojatno kako su David Lee i Caroline Wozniacki, pored karijera kakve su imali, uspjeli zadržati svoj privatni život izvan mainstreama.

Caroline Wozniacki i David Lee (Foto: Profimedia)

Nešto više od sedam godina traje jedna od najvećih, ali i začudo ne toliko poznatih sportskih romansi, ona između Caroline Wozniacki i Davida Leeja i upravo zbog toga je vrijedna spomena, jer su unatoč svojim velikim karijerama uspjeli ostati izvan samog mainstreama.

Bivši NBA prvak i prva tenisačica svijeta

Lee je bio velika NBA zvijezda, a vrhunac karijere ostvario je 2015. godine, kad je s Golden State Warriorsima osvojio naslov NBA prvaka. Zanimljivo, njemu osobno to je bila sezona pada, budući da je poprilično smanjio svoje impresivne brojke iz nekoliko prijašnjih sezona, gdje se vrtio oko 20 poena i desetak skokova po utakmici.

No, u doigravanju je s klupe odigrao neke vrlo važne role i zasluženo ponio prsten. Do 2019. godine vjerojatno najdraži, a tada se minimalno izjednačio s onim koji je u brak povezao njegov odnose s Caroline.

Wozniacki je bivša prva tenisačica svijeta, koja je uspješno iskoristila i svoj atraktivan izgled te je na račun toga zaradila veliku popularnost i njeni mečevi uvijek su bili izuzetno gledati, a svaki zanimljiv detalj oko nje bio je praćen.

Umirovila se, dvaput postala majka pa se vratila

No, kad se 2020. godine otišla u mirovinu, tri godine nakon njenog supruga Leeja, Dankinja je uspjela u potpunosti iskontrolirati svoju privatnost te medijima dati samo ono što ona sama objavljuje na društvenim mrežama.

U lipnju 2021. godine rodila je kći Oliviju, a u listopadu 2022. na svijet je došao sin James.

I onda je sredinom 2023. godine danas 33-godišnja Caroline objavila povratak tenisu. I to kad uistinu nitko tako što nije očekivao.

Rezultati zasad nisu onakvi kakvima se nadala te se ne zna što joj iduće slijedi, ali cilj je prvo se vratiti u Top 200, a onda i Top 100. Svijet je ipak oduševila obiteljska fotografija s Davidom i kćerkicom, nastala na klupi Australian Opena, gdje je eliminirana u drugom kolu.

David Lee, Caroline Wozniacki i njihova kći David Lee, Caroline Wozniacki i njihova kći (Foto: Afp)

Mnogi ih navode kao savršen primjer skladnog, a istovremeno strašno uspješnog sportskog para. Iz tog razloga ih možda ne bi bilo loše češće vidjeti u javnosti. Ako se Caroline barem djelomično vrati nekadašnjim rezultatima, to nije isključeno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider