Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ni jedna opcija nije dobra

Veliki udarac za Hrvatsku: FIBA zasad ne pomiče olimpijske kvalifikacije, moguće bez NBA igrača

FIBA-in direktor sporta i natjecanja Predrag Bogosavljev razgovoru za portal Nova.rs progovorio je o trenutnom statusu olimpijskih kvalifikacija, u kojima bi se jedna grupa trebala igrati u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaški kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre trebao bi početi 23. lipnja, a Hrvatska je jedan od četiri domaćina. Međutim, zbog pandemije koronavirusa puno toga je pod upitnikom, kao i nastupi brojnih košarkaša.

Pored toga što je ždrijeb za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama odgođen, FIBA-in direktor sporta i natjecanja Predrag Bogosavljev rekao je da se kvalifikacije zasad ne pomiču.

''Kvalifikacijski turniri zasad ostaju onako kako je planirano. Pratimo situaciju. U stalnom smo kontaktu s Međunarodnim olimpijskim odborom koji planira da se Olimpijske igre održe po rasporedu'', izjavio je Bogosavljev za Nova.rs.

Split, Victoria, Kaunas i Beograd domaćini su četiri kvalifikacijska turnira, od kojih bi svaki trebao dati po jednog putnika u Tokio. Problem je u tome što su tri od četiri domaćina iz Europe, gdje je trenutno žarište koronavirusa.

"Neću se uključivati ni u kakve špekulacije. Ako se pojave novi detalji, FIBA će pravodobno obavijestiti svoje članove i javnost", rekao je Bogosavljev.

S obzirom na to da NBA i Euroliga planiraju nastaviti svoja natjecanja u lipnju te proširiti raspored na ljeto, pod uvjetom da se postigne zdravstvena sigurnost, svaka reprezentacija doživjet će udarac, pogotovo Hrvatska koja puno zavisi o NBA igračima.

Druga potencijalna opcija za odlazak na Olimpijske igre je da se preostale četiri reprezentacije izaberu po plasmanu na posljednjem Svjetskom prvenstvu, kao što je već najavljeno u ženskoj konkurenciji, gdje Hrvatske uopće nije bilo. 

gol expired Drama u LA-u: Igrači i osoblje Lakersa u karanteni, slijedi im testiranje divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider