Košarka
SPORTOVI
Košarka
SENZACIONALNA PARTIJA

Fantastična Srbija u finalu Svjetskog košarkaškog prvenstva

Košarkaši Srbije savladali su Kanadu u polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva.

Nikola Jović i Filip Petrušev (Foto: Afp)

Dugo nismo vidjeli ovakvu timsku partiju u jednoj utakmici ovako visoke faze Svjetskog prvenstva u košarci, kao što je reprezentacija Srbije prezentirala u današnjem susretu protiv Kanade. Partiju u kojoj su došli do pobjede vrijedne finala.

Šuterski briljantna, a obrambeno disciplinirana i borbena Srbija slavila je rezultatom 95:86 , uz pomalo nerealnu brojku od čak 62% šuta, s tim da je do nekoliko nerezonskih šuteva, u trenucima kad je utakmica već bila odlučena, ona bila čak 65%.

Srbija se odvojila u drugim polovicama prve dvije četvrtine

Rezultatsko odvajanje Srbije u ovom susretu krenulo je u sredinom prve četvrtine, koja je završila rezultatom 23:15. U drugoj su Bogdanović i ekipa postali šuterski još raspoloženiji, iako su se Kanađani ponovno do polovice držali na istom rezultatom. Četiri minute do odmora bilo je 36:30, a onda se dogodio ključan period utakmice.

Srbi su počeli pogađati gotovo svaki napad te do odlaska na odmoru napravili seriju 16:9 za velikih 52:39 na poluvremenu.

Kanada promašila zicer za potpuni povratak i onda se ugasila

Kanada je dobro otvorila drugi dio, polako su smanjivali prednost, a ključni dio utakmice dogodio se tri i pol minute prije kraja četvrtine, kad je Dortz promašio polaganje za -5.

Nakon toga je Kanada jednostavno izgubila uzde i doslovno do kraja susreta je njihova igra bila jurnjava uz gomilu nerezonskih šuteva, bez pokušaja ikakvih osmišljenih napada.

Srbija se nije dala uvesti u takav način igre. Oni su nastavili graditi i fenomenalno pogađati. Pred posljednju četvrtinu imali su 75:63.

Nastavili su naši susjedi gdje su stali pa su nakon minute i pol posljednjeg perioda imali 82:65, što je bilo njihovo najveće vodstvo. Kanada se točno pet minuta prije kraja vratila na deset razlike, ali to je bilo sve od njih.

Način igre kakav su prezentirali do kraja susreta im nije dozvolio povratak u igru. Bogdan Bogdanović uzeo je stvar u svoje ruke, povezao pet poena i odveo rezultat na 91:76, nakon čega se do kraja igralo zapravo revijalno.

U Srbiji se istaknuli gotovo svi

Konačni rezultat bio je 95:86, što bi značilo kako je Kanada zapravo dobila posljednje dvije četvrtine, no nije to niti blizu utjecalo na konačni rezultat.

U redovima Srbije briljirali su gotovo svi, ali vrijedi istaknuti Bogdanovića, koji je ubacio 23 poena uz šut 8/12, hatim Milutinova sa 16 poena i deset skokova, ali i momke koji su dosad bili u drugom planu. Ognjen Dobrić ubacio je 16, neke od njih u trenucima kad je bilo važno spriječiti povratak Kanade, dok je Aleksa Avramović ubacio deset, uz sjajnu igru u obrani. Marko Gudurić bio je na 12, uz tri trice u jako važnim trenucima.

Kod Kanade je RJ Barrett ubacio 23 uz 57 posto šuta, dok je Shai Gilgeous Alexander ubacio 15, no uzeo je tek osam šuteva na utakmici. Dillion Brooks ubacio je 16, a Kelly Olynik devet, no uz 1/6 iz igre.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider