Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika pobjeda Sixersa

Šarić čudesnim potezima digao dvoranu na noge, prozvali ga ''Croatian frustration''

Philadelphia 76ers upisala je jednu od najvećih pobjeda ove sezone i tako nastavila sjajan niz u 2017. godini, a ponovno je dobar bio i naš Dario Šarić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sixersi su sinoć došli do velike pobjede nad drugom momčadi Istoka Toronto Raptorsima sa 94-89 i već šeste u 2017. godini. Još jednu dominantnu utakmicu odigrao je centar Joel Embiid, koji je upisao 26 poena, devet skokova i dvije blokade.

Embiid je imao i pomoć svojih suigrača, među kojima se istaknuo i hrvatski reprezentativac Dario Šarić s osam koševa, devet skokova i dvije blokade s klupe. Ali te dvije blokade bile su čudesne i podigle na noge cijelu dvoranu. Naime, Šarić je u četvrtoj četvrtini u istom napadu Toronta zalijepio dvije blokade u razmaku od nekoliko sekundi.

Neki američki komentatori zbog toga su ga prozvali ''Croatian frustration'', a gotovo svi koji prate Philadelphiju ostali su oduševljeni njegovim obrambenim reakcijama i nakon utakmice sipali samo pohvale.

Raptorsima nisu pomogli niti jako dobri učinci njihovog bekovskog dvojca, DeMar DeRozan je ubacio 25, a Kyle Lowry 24 koša. Bila je ovo prva pobjeda Sixersa protiv Raptorsa nakon 14 uzastopnih poraza.

Philadelphia je pobijedila u šest od posljednjih osam utakmica i već je nadmašila ukupan broj pobjeda iz prošle sezone. I neće se ovdje zaustaviti. Momčadi se još mora priključiti prvi ''pick'' drafta Ben Simmons, još jedan poseban igrač.

Već sada postaje jasno da je Pihladelphia puno dobila s Embiidom i Šarićem. Hrvatski reprezentativac je unatoč tome što ulazi s klupe, dao veliki doprinos u pobjedničkom nizu Sixersa u siječnju. U ponedjeljak je imao 17 poena, devet skokova i četiri asistencije protiv Milwaukeeja, dvije utakmice prije toga 15 koševa i šest skokova protiv Charlotte i 18 poena dvije utakmice prije toga protiv Netsa.

Druga dvojica hrvatskih košarkaša koja su nastupila u srijedu, Mario Hezonja i Damjan Rudež, nisu imali razloga za zadovoljstvo, njihov Orlando Magic pretrpio je još jedan uvjerljiv poraz, ovoga puta su ih sa 118-98 nadigrali domaći New Orleans Pelicansi.

Zvijezda domaće momčadi Anthony Davis bio je prvo ime susreta s 21 ubačajem i 14 skokova, dok su Aaron Gordon i Elfrid Payton ubacili po 14 poena za Magic. Mario Hezonja dobio je 17 minuta i za to vrijeme ubacio osam koševa (šut za dva 1-3, trica 2-2) uz pet skokova i jednu asistenciju, dok je Rudež za pet minuta uputio dva neprecizna šuta za tricu uz jednu asistenciju.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider