Košarka
SPORTOVI
Košarka
Utrka u naoružanju

Warriorsi sačuvali šampionsku momčad: Durant potpisao novi ugovor

Kevin Durant je dolaskom u Golden State Warriorse pokrenuo "utrku u naoružanju" u NBA ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kevin Durant, najbolji igrač finala NBA 2017., produljit će svoj ugovor na još dvije godine s prvacima Golden State Warriorsima za 53 milijuna dolara (46 milijuna eura), javlja u utorak američki sportski kanal ESPN.

Do ovog produljenja je došlo tri dana nakon što je njegov suigrač Stephen Curry potpisao novi petogodišnji ugovor vrijedan 201 milijun dolara i postao najplaćeniji igrač u povijesti NBA-a. O Curryjevom ugovoru oglasio se i LeBron James koji smatra da playmaker Warriorsa zaslužuje i više novca.

Warriorsi su tako sačuvali dva ključna igrača koji su im omogućili osvajanje naslova, drugog u tri godine. Osim njih, na vjernost Warriorsima na još tri godine obvezali su se Andre Iguodala za 48 milijuna dolara i Shaun Livingston za 24 milijuna.

Prema ESPN-u, 28-godišnji Durant, koji je prošle sezone došao iz Oklahome, godišnje će primati između 25 i 26 milijuna dolara. Njegov prelazak u već moćnu momčad Warriorsa podigao je puno prašine - Duranta mnogi optužuju da je "uništio" NBA ligu koja je izgubila rezultatsku neizvjesnost.

Durantov dolazak u Warriorse pokrenuo je pravu "utrku u naoružanju" u NBA-u. Nekoliko momčadi već je krenulo sastavljati supermomčadi koje bi mogle konkurirati Warriorsima - Houston je doveo Chrisa Paula, Minnesota Jimmyja Butlera, Lakersi već kuju planove za sljedeće ljeto kada se nadaju u Los Angelesu spojiti LeBrona i Paula Georgea, igrača koji se pridružio Russellu Westbrooku u Oklahomi, dok su 76ersi okupili supermomčad budućnosti s Markelleom Fultzom, Joelom Embiidom, Benom Simmonsom i Darijom Šarićem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider