Košarka
SPORTOVI
Košarka
zaboravio i lijepu antoniju

Američka zvijezda nahvalila Šarića pa se osramotila pitanjem o Hrvatskoj

Bivši MVP NBA lige Derrick Rose pohvalio je hrvatskog reprezentativca Darija Šarića opisavši ga kao "rijetkog rookieja koji igra s toliko samopouzdanja".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši New York Knicksa gostovali su u ponedjeljak kod Los Angeles Clippersa, te su uvjerljivo poraženi sa 114:105. Uoči posljednje četvrtine bilo je i 25 razlike za Clipperse, a onda su Knicksi uspjeli samo ublažiti poraz uvjerljivom predstavom u posljednjoj četvrtini.

Iako je njegova momčad sve dalje od doigravanja, razigravač New Yorka i bivši MVP lige Derrick Rose stao je pred kamere hrvatskog portala u Los Angelesu CroatianSports.com i odgovarao na pitanja Denisa Svirčića.

Jeste li ikada bili u Hrvatskoj, upitao je reporter očito ne znajući da je Rose već bio kod nas.

"Nisam, ali čuo sam jako puno lijepih stvari o Hrvatskoj. Jedna stvar je vrijeme i definitivno bih volio otići tamo iz tog razloga, a čuo sam i da su ljudi sjajni'', ispalio je Rose zaboravivši kako je u ljeto 2013. godine zbog sponzorskih obaveza boravio u Zagrebu.

Družio se s Mišurom, otvorio Tuškanac, posjetio muzej

Podsjetimo, Rose se tada oporavljao od ozljede pa je imao vremena za sponzorsku turneju. Posjetio je Memorijalni centar Dražen Petrović u Ciboni. Dobio je na dar Draženov dres, a zauzvrat je Biserki Petrović poklonio vlasititi.

Također, družio se s lijepom Antonijom MIšurom na otvaranju košarkaškog igrališta na Tuškancu u društvu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Dan prije je bio u Beogradu, prije toga drugdje i vjerojatno mu se sve to pomiješalo iako bi barem po Draženu trebao zapamtiti da je boravio u Hrvatskoj.

''Dirnut sam i ponosan što sam posjetio muzej takve veličine kao što je bio Dražen Petrović'', rekao je tada Amerikanac.

* Kad ćemo te vidjeti u Hrvatskoj?

"Svako ljeto odrađujem turneju sa sponzorom i nadam se da će jednog ljeta organizirati kamp u Hrvatskoj'', rekao je pak jučer.

Svi vole Šarića

* Igrao si protiv našeg dečka Darija Šarića. Što misliš o njegovoj igri i njegovim šansama za Rookieja godine?

"Sviđa mi se njegova košarka. Neustrašiv je, borben, bori se svake sekunde provedene na parketu. Ima puno samopouzdanja za novajliju što nije čest slučaj u ovoj ligi. Što se nagrade Rookie godine tiče, iskreno ne znam tko su drugi kandidati, ali znam da u tome ima puno politike tako da mi je jako teško reći".

Rose je prošlog ljeta napustio redove Chicago Bullsa i stigao u Knickse gdje je doživio još veće razočarenje. Momčad iz New Yorka tek je 12. na Istoku, a mjesto u doigravanju joj bježi velikih sedam pobjeda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider