Košarka
SPORTOVI
Košarka
sjajni dario

Šarić zabio 21 koš Warriorsima, zaradio nokaut, trener oduševljen

Dario Šarić odigrao je još jednu dobru utakmicu unatoč porazu njegove Philadelphije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeća momčad NBA lige Golden State Warriors pobijedila je sinoć u gostima Philadelphia 76-erse 119:108 za svoju 50. pobjedu ove sezone.

Najbolji kod Sixersa bio je naš Dario Šarić zabivši Warriorsima čak 21 koš za 35 minuta igre. Upisao je i sedam asistencija, najviše otkad je stigao u NBA, a ono čime se baš ne može pohvaliti je prilično slab postotak šuta. Ponovo ga nije išla trica (0/6), dok je šut za dva poena imao 6/15.

No Šarić je bio najbolji strijelac svoj momčadi te je nastavio sa sjajnim igrama u veljači koje bi mu mogle donijeti i trofej najboljeg rookieja mjeseca. Recimo i kako je u posljednjoj četvrtini West slučajno laktom u glavu pogodio našeg košarkaša koji je završio na podu.

''Volim Darija Šarića, volim sve u vezi njega. Zbilja to mislim. Dugo smo slušali da nam dolazi Dario Šarić i tad sam rekao da će ga ovaj grad obožavati. On predstavlja sve ono što želim od ove momčadi, da grad bude ponosan na nas. On donosi ponos i čvrstinu. Ponosan sam kako je uskočio u NBA na pravi način'', oduševljeno je o Dariju nakon utakmice govorio njegov trener Brett Brown.

Curryjeva noćna mora

Warriorse je predvodio Kevin Durant sa 27 pogodaka, a Stephen Curry je imao najlošiji učinak s linije trica - imao je 11 pokušaja i isto toliko promašaja. Ove sezone je do sada Curry pogodio 231 tricu. No unatoč tome, utakmicu je završio sa 19 pogodaka. Klay Thompson je ubacio 21 koš, a Draymond Green je uz 14 koševa dodao i 11 asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti.

U ostalim utakmicama aktualni prvaci Cleveland Cavaliersi su pobijedili Milwaukee Buckse 102:95, a Atlanta je slavila protiv Boston Celticsa 114:98. Minnesota je slavila protiv Sacramento Kingsa 102:88, Indiana je pobijedila Houston 117:108, dok je Dallas slavio protiv Miami Heata 96:89.

NBA, rezultati:

New York Knicks - Toronto Raptors 91-92
Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 108-119
Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 102-95
Boston Celtics - Atlanta Hawks 98-114
Dallas Mavericks - Miami Heat 96-89
Houston Rockets - Indiana Pacers 108-117
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 88-102

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider