Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajna najava za SP

Dario Šarić uvjeren: 'Možemo se nositi sa Španjolcima i Amerikancima'

Hrvatska je deklasirala Litvu u pripremnoj utakmici uoči Svjetskog prvenstva u Španjolskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Željeli smo pokazati da hoćemo, znamo i možemo, da smo složna momčad, a na trenutke smo izgledali na terenu i bolje nego što sam očekivao", rekao je hrvatski košarkaški izbornik Jasmin Repeša nakon pobjede od 94-80 nad Litvom u uvertiri pred odlazak na Svjetsko prvenstvo.

FOTO Hrvatska pregazila Litvu na krilima Bogdanovića i Šarića

"Sve je to izgledalo solidno, a na momente i jako dobro. Nedostaje nam još kontinuiteta u obaveznom dijelu. Neke nam se stvari ne smiju događati. No, rezultatom i onime što smo pokazali ne možemo biti nezadovoljni. Na Svjetsko prvenstvo odlazimo spremni i odlučni da napravimo nešto veliko", istaknuo je izbornik Repeša.

Izbornik Litve Jonas Kazlauskas bio je šokiran ozljedom svog prvog razigravača i kapetana reprezentacije Mantasa Kalnietisa, koji će zbog iščašenja desnog ramena propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu.

"Na početku priprema smo izgubili još jednog playmakera sad još i ovo. Ne mogu vam ništa reći o utakmici", rekao je litavski izbornik.

Pred svlačionicom hrvatske reprezentacije vladalo je odlično raspoloženje.

"Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, dobro smo se branili, pa smo u kontrama postizali lagane koševe. Ukupno gledano, igra i atmosfera u Areni bili su sjajna najava za Svjetsko prvenstvo. Nadam se dobroj igri i u Španjolskoj. Još kad bi dobili domaćinstvo Europskog prvenstva, bilo bi odlično. Sad su naši u Savezu na redu da nešto izlobiraju“, izjavio je Bojan Bogdanović.

"Španjolci i Amerikanci su nešto ispred nas ostalih, ali mi se bez problema možemo nositi sa svima. Ova je utakmica pokazala da smo i fizički na odličnoj razini, igrali smo odlično u oba smjera. Bit će super ponovimo li ovakvu igru na Svjetskom prvenstvu", rekao je Dario Šarić.

Luka Žorić je vodio tešku bitku pod košem s Jonasom Valančiunasom.

"Opet smo pokazali da je atmosfera u momčadi odlična, što je važno uoči velikih natjecanja. Zadovoljan sam svime što smo odigrali, jer smo pokazali da imamo puno igrača koji sami mogu odlučiti utakmicu. No, mi smo najsretniji kad 12 igrača donese pobjedu", zaključio je Žorić. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider