Košarka
SPORTOVI
Košarka
bogdanovića srušio sudac!

Šarić ušao u povijest Sixersa: Ovo je napravio još samo Iverson

Hrvatski košarkaš Dario Šarić proživljava najljepše trenutke karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se mnogi NBA klubovi bore za ulazak u doigravanje, Philadelphia 76-ersi navijačima pokazuju što ih može čekati u budućnosti. Sinoć su izgubili kod Orlando Magica 112:109 nakon produžetka iako su imali veliku prednost od čak 17 koševa razlike. No opet je naš Dario Šarić bio taj o kojem se priča.

I to ne zbog 18 koševa koje je zabio za 25 minuta igre već zbog sljedeće činjenice. Dario je u posljednjih 20 susreta zabio najmanje deset koševa, a jedini rookie u povijesti Sixersa kojem je to dosad uspjelo zove se Allen Iverson!

Biti dvocifren u najmanje 20 utakmica u nizu uspjelo je Iversonu prije točno 20 sezona. Tada je legendarni košarkaš Philadelphije imao 26 utakmicu u nizu s najmanje deset poena po susretu. Za Darija to nije nedostižno pa bi uskoro mogao i prestići Iversona.

U pobjedi Magica sudjelovao je i Mario Hezonja, no s minornim učinkom od dva skoka i jedne asistencije za skoro 20 minuta igre.

Bojanovi Wizardsi izgubili derbi s Bostonom

Veliki derbi za poziciju broj 2 na Istoku igrali su Washington Wizardsi i Boston Celticsi. Slavila je slavna momčad iz Bostona sa 110:102, a naš Bojan Bogdanović za 28 minuta je postigao 14 koševa. Ovaj put ga nije najbolje služio šut čemu najbolje svjedoči podatak da nije pogodio niti jednu tricu iz pet pokušaja.

No Babo je imao solidnu večer u kojoj je šest puta uspješno skočio, imao je dvije asistencije, jednu ukradenu loptu, ali i jednu blokadu.

U prvoj četvrtini Bojan je imao zanimljiv ''okršaj'' sa sucem koji mu je nehotice podmetnuo nogu i naš je košarkaš odletio izvan terena. No suci su to ignorirali i dali loptu domaćinu.

Nakon dvije utakmice izbivanja zbog ozljede koljena u sastav Celticsa vratio se Isaiah Thomas koji je bio i najbolji igrač na terenu završivši dvoboj sa 25 ubačaja, a odlično ga je pratio Avery Bradley a 20 koševa. kod Wizardsa najbolji su bili Bradley Beal sa 19 i John Wall sa 16 poena.

Celticsi su tijekom treće četvrtine vodili i sa 20 razlike da bi se Wizardsi dvije minute prije kraja primakli na 106-100, ali ne i bliže.

Boston je sada čvrsto drugi na Istoku s omjerom 45-26, dok je Washington treći s 42-28. Ispred njih su samo prvaci Cleveland Cavaliersi s 46-23.

Warriorsi opet slavili protiv Thundera

Prošlogodišnji finalisti i trenutačno momčad s najboljim omjerom u ligi, Golden State Warriorsi ostvarili su četvrtu pobjedu zaredom uvjerljivo kao gosti nadigravši Oklahoma City Thunder sa 111-95. Već na poluvremenu bilo je 20 razlike za goste, a ta se prednost u nastavku povećala i na najvećih 27 prije no što su domaći u završnici ublažili poraz. Odličnu šutersku večer u dresu Warriorsa imali su "Splash Brothersi" Klay Thompson i Stephen Curry, obojica su pogodila po sedam trica, Thompson se na kraju zaustavio na 34, a Curry na 23 pogotka.

Iako ne igra zbog ozljede već mjesec dana, s Warriorsima je u Oklahoma Cityju bio i bivši igrač Thundera Kevin Durant, a domaći navijači još jednom su iskazali nezadovoljstvo zbog njegove "izdajničke" odluke da napusti klub prošloga ljeta.

Warriorsi su ovom pobjedom povećali svoju prednost u odnosu na San Antonio Spurse na vrhu Zapada i čitave lige na dvije i pol pobjede, sada su na omjeru 56-14, a Spursi na 53-16. Thunder je na diobi šestog mjesta na Zapadu s Memphis Grizzliesima, oba su sastava na omjeru 40-30.

Houston iščupao pobjedu protiv Denvera

Vrlo je zanimljivo bilo u Houstonu gdje su domaći Rocketsi na kraju "iščupali" 125-124 pobjedu protiv Denver Nuggetsa. Domaći su vodili većim dijelom utakmice, ali su gosti poveli sa 124-123, 42 sekunde prije kraja košem Willa Bartona, a kod tog rezultata su imali i napad kojega je neuspješnim šutom devet sekundi prije kraja okončao Jameer Nelson. Nakon tog promašaja James Harden je uhvatio loptu i sjurio se od svog do suparničkog obruča i pogodio za prednost domaćih 125-124 2.4 sekunde prije kraja. Gosti su imali još jednu prigodu za preokret, ali nabacivanje Nikole Jokića za Masona Plumleeja presjekao je Harden.

Sa 39 koševa, 11 asistencija i 7 skokova Harden je ponovno bio najzaslužniji za pobjedu Rocketsa iako mu je za tri skoka izmakao peti uzastopni "triple-double". Kod Nuggetsa najefikasniji je bio Gary Harris s 28 ubačaja, dok je Jokić dodao 22 poena, 13 skokova i 8 asistencija.

S omjerom 49-22 Houston je čvrsto treći na Zapadu, dok je Denver osmi s 33-37, ali mu u borbi za to posljednje mjesto koje vodi u doigravanje opasno prijeti Portland koji je na 32-37.

NBA, rezultati:

Orlando - Philadelphia 112-109 - produžetak
Boston - Washington 110-102
LA Clippers - New York 114-105
Charlotte - Atlanta 105-90
Indiana - Utah 107-100
Houston - Denver 125-124
Oklahoma City - Golden State 95-111

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider