Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nevjerojatan podvig

Čudesna završnica Popovićeve momčadi: 15 poena u 48 sekundi za jedan od preokreta godine

Uoči četvrtog kola Lige prvaka, Fuenlabrada Marka Popovića je na tri pobjede. No pred tu utakmicu rado se prisjećaju senzacionalnog preokreta protiv Bamberga.

Marko Popović (Screenshot)

Tada je sjajnu utakmicu za Bamberg odigrao Tyrese Rice, ali Fuenlabrada je na kraju iščupala senzacionalnu pobjedu 89:88 u prvom kolu skupine C Lige prvaka. Rice je postigao 33 poena za Bamberg, ali nije mogao ništa protiv nevjerojatne trice Francisca Cruza s istekom vremena.

U uzbudljivoj završnici, Bamberg je 48 sekundi prije kraja imao vodstvo od osam razlike 82:74, ali do kraja je uspio primiti čak 15 poena. Gosti iz Španjolske približili su se na 88:85 četiri sekunde prije kraja utakmice, a onda je na scenu stupio junak Fuenlabrade Cruz.

Stupio je na slobodna bacanja i pogodio prvo, a zatim išao na promašaj drugog. Prilikom obrambenog skoka igrač Bamberga Augustine Rubit nije uspio sačuvati loptu i ona se odbila u aut, a suci su dosudili napad za Fuenlabradu 2,2 sekunde prije kraja.

Gosti su izveli loptu ispod koša, a nju je nekoliko metara od trice dočekao ni manje ni više nego Cruz i ispalio preko Ricea pogodivši sa zvukom sirene za pobjedu. Cruz je završio utakmicu s 22 poena, dok je Marko Popović imao osam poena, tri asistencije, dvije ukradene i jedan skok, ali i pogodio ključna bacanja u završnici.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider