Košarka
SPORTOVI
Košarka
rondo u bullsima

Ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se: Durant blizu Warriorsa!

Bila je to duga noć za navijače Oklahoma City Thundera koji su iščekivali odluku Kevina Duranta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tržište u NBA ligi nije mirovali ni ove noći. Nakon Ala Horforda koji je Atlantu zamijenio Bostonom, novi klub pronašao je Rajon Rondo, sjajni ali vrlo često problematični razigravač. Rondo je potpisao dvogodišnji ugovor sa Chicago Bullsima, a stigao je iz Sacramento Kingsa gdje je prošle sezone u prosjeku bilježio 12 poena i isto toliko asistencija.

"Jako sam uzbuđen. U pitanju je veliki klub s odličnom organizacijom i jako sam sretan što sam dogovorio dolazak u Chicago", rekao je Rondo nakon potpisa.

Bivši razigravač Chicago Bullsa potpisao je dvogodišnji ugovor vrijedan 28 milijuna dolara. Ovo će mu, zanimljivo, biti čak četvrti klub u posljednje dvije godine. Nakon osam i pol godina u Bostonu potpisao je za Dallas u polusezoni, no zbog svađa s trenerom napustio ga je već na koncu sezone. Nakon toga je otišao u Kingse i s njima odradio cijelu sezonu, te je pritom na trenutke izluđivao svog trenera Georgea Karla svojim preležernih poteza za vrijeme utakmica.

Podsjetimo, Rondo će u Bullsima zamijeniti Derricka Rosea, koji je potpisao ugovor s New York Knicksima.

Gotovo istovremeno kad su Bullsi objavili dogovor s Rondom, pojavila se i vijest o ostanku Jamala Crawforda u LA Clippersima. Ovaj vitalni 36-godišnji veteran, jedini trostruki dobitnik NBA nagrade najboljeg šestog igrača, za novi, trogodišnji ugovor dobio je 42 milijuna dolara.

Clippersi su odlučili zadržati i Austina Riversa te ga vezali trogodišnjim ugovorom vrijednim 35 milijuna dolara, čime su svojim navijačima dali do znanja da više nema nikakvih izgleda za dovođenje Kevina Duranta.

Od ostalih vijesti spomenimo da Kevin Durant još nije odlučio gdje će nastaviti svoju karijeru. Odluka je bila najavljena za nedjelju, no prebačena je za ponedjeljak. Durant dvoji odnosno troji između ostanka u Oklahoma City Thunderu, te prelasku u Golden State Warriorse ili Miami Heat.

Prema pisanju raznih američkih medija, 'Durant ozbiljno razmišlja o tome da se priključi sjajnoj šuterskoj postavi Golden Statea kako bi se konačno domogao naslova NBA prvaka'. Kakva bi to bila velika četvorka kada bi Warriorsi potpisali Duranta: Steph Curry, Klay Thompson, Kevin Durant i Draymond Green...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider