Košarka
SPORTOVI
Košarka
Atraktivna skupina

Cedeviti u Eurokupu skupina s dva euroligaša: ''Sigurni smo u prolaz''

U četvrtak je u Barceloni održan ždrijeb košarkaškog Eurokupa, a hrvatski prvak našao se u dosta atraktivnoj skupini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita će igrati u A skupini Eurokupa s Uniksom, Darussafakom, Fiat Torinom, Andorom i Paris-Levalloisom.

24 momčadi uoči ždrijeba bile su svrstane u šest jakosnih skupina s po četiri momčadi, a na temelju rezultata u europskim natjecanjima u protekle tri sezone Cedevita se našla u trećoj jakosnoj skupini, zajedno s Tofašom, Hapoel Bank Yahav Jeruzalemom i Lietuvos Rytasom.

U prvoj fazi Eurokupa po šest momčadi raspoređeno je u četiri skupine, a po četiri najbolje momčadi u grupi plasirat će se potom u Top 16. Tu će se ponovno igrati u četiri skupine, ali s po četiri momčadi u grupi, nakon čega će se u serijama na dvije pobjede igrati četvrtfinale, polufinale i finale.

''Mi smo sigurni da ćemo proći u Top 16. Grupa je zbilja interesantna. Imamo dva prošlogodišnja euroligaša, Uniks iz Kazana i Darussafaku iz Istanbula. To su ekipe koje će sigurno biti atraktivne publici za gledati, a igračima za motivaciju i igru. Dobili smo i tri nova člana Eurokupa, o kojima u ovom trenutku nemamo toliko znanja'', izjavio je u Barceloni direktor Cedevite Davor Užbinec te nadodao:

''Fiat Torino je imao dobar rezultat u Italiji, ali nekih većih informacija u ovom trenutku o njima nemam. Paris je u prošlosti bi OK, ali sad ga već godinama nije bilo u Eurokupu pa je nepoznanica. Andora je za našu publiku nepoznanica, ali je to jedan od najatraktivnijih španjolskih klubova, koji je sigurno odmah ispod vodećih klubova Španjolske. Bit će zanimljivo gledati utakmice, a s druge strane to su protivnici koji nam ipak daju mogućnost da se s njima možemo boriti i daju nam šansu da prođemo dalje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider