Košarka
SPORTOVI
Košarka
To bi bio šok

Sprema se mega-trade: Carmelo želi otići, na pomolu veliko iznenađenje?

Kamp Carmela Anthonyja nada se realizirati trade do ponedjeljka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlazak Carmela Anthonyja glavna je tema u New York Knicksima koji žele okrenuti novu stranicu i graditi momčad oko Kristapsa Porzingisa. O odlasku Carmela piše se cijelo ljeto, a priče o tradeu ponovno su se aktualizirale uoči početka sezone, koja ove godine počinje 17. listopada.

Prema pisanju američkih medija, u Anthonyjevom kampu nadaju se realizirati trade do ponedjeljka. Podsjetimo, situaciju komplicira takozvana ''non-trade'' klauzula u ugovoru koja Carmelu omogućuje biranje kluba u koji će biti zamijenjen.

Kao glavni kandidata i najveća želje zvijezde Knicksa figuriraju Houston Rocketsi, gdje bi se pridružio Jamesu Hardenu i svom dobrom prijatelju Chrisu Paulu. Poznati NBA insajder Adrian Wojnarowski javlja kako je Carmelo na listu željenih klubova, uz Rocketse, dodao Cleveland Cavalierse i Oklahoma City Thunder.

No, u priču se ubacio još jedan, pomalo neočekivani kandidat – Portland Trail Blazersi.

Interes Trail Blazersa za zvijezdu Knicksa nije novost. Prve zvijezde momčadi Damian Lillard i C.J. McCollum već su nagovarali Carmela da im se pridruži, ali iz Carmelova kampa nisu dolazili signali da razmatra Portland kao poželjnu destinaciju.

No, situacija se promijenila: prema pisanju New York Posta, Carmelo je po prvi put počeo ozbiljno razmišljati o odlasku u Blazerse. McCollum se preko ljeta družio s Carmelom, a na društvenim mrežama pojavila se i snimka njihovog zajedničkog ''hakla''. McCollum je izjavio da je Anthony zainteresiran, dok je Lillard otišao korak dalje rekavši da postoji realna mogućnost da obuče dres Blazersa.

Wojnarowski je još u kolovozu izjavio da Lillard i McCollum rade dobar posao u nagovaranju Carmela da im se pridruži i da bi Portland mogao postati iznenađujući kandidat za njegovo dovođenje. Carmelo bi došao u momčad sa sjajnim bekovskim parom Lillard - McCollum, koji se odlilčno nadopunjuje s Jusufom Nurkićem, centrom koji je spasio prošlu sezonu.

Naravno, nešto će se pitati i Knickse koji neće pristati na bilo što samo da se riješe Carmela. Jedno je sigurno – pregovori će biti komplicirani, a zasad je teško reći tko je najizgledniji kandidat za dovođenje Anthonyja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider