Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bijeg iz New Yorka

Veliko pojačanje za LeBrona: Carmelo napušta Knickse i odlazi u Cavse?

Zastupnici Carmela Anthonyja pokrenuli su proces odlaska iz New Yorka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju američkih medija predstavnici Carmela Anthonyja pokrenuli su pregovore oko otkupa njegovog ugovora. Iako je Carmelu prva opcija i dalje ostanak u New Yorku, ako dogovori otkup ugovora njegova vjerojatna destinacija bili bi Cleveland Cavaliersi.

New York Knicksi zasad ne pokazuju želju za otkupom njegovog ugovora vrijednog 55 milijuna dolara za dvije sezone. Želja Knicksa je ''trade'', ali njega će biti vrlo teško ostvariti zbog Carmelovog ugovora. Pored ''no trade'' klauzule koja mu omogućuje biranje momčadi u koju žele ići, Carmelov ugovor sadrži i bonus koji mu povećava plaću u slučaju ''tradea'' u drugu momčad.

Dojam je da je zbog svog ugovora Carmelo u boljoj poziciji u pregovorima, a u slučaju odlaska vjerojatno bi postao novi igrač Cavaliersa. Iako je njihova prva želja i dalje Paul George, u slučaju otkupa ugovora bili bi prvi kandidati za dovođenje Carmela.

Philu Jacksonu prijeti otkaz

Dodatne argumente za dovođenje Cavsa mogao bi ponuditi i Chauncey Billups, bivši Carmelov suigrač i vjerojatni novi generalni menadžer Cavsa. On je u ulozi ESPN-ovog komentatora izjavio kako bi se Carmelo odlično uklopio u Cavse.

I dok Cavsi traže novog šefa struke, bez njega bi mogli ostati Knicksi. Predsjednik Knicksa Phil Jackson razgovara o svojoj budućnosti s vlasnikom Jamesom Dolanom, a rezultat bi mogao biti otkaz legendarnom treneru.

Jackson se nije snašao u novoj ulozi i u paru s Dolanom, koji je na glasu kao najgori vlasnik NBA kluba, uništio je Knickse koji su postali sinonim za kaos, zbog čega slobodni igrači ne žele ni razgovarati s legendarnim klubom. Još nije poznato kakav bi utjecaj na sudbinu Carmela mogao imati eventualni otkaz Philu Jacksonu.

Ako se ovaj posao ostvari, u Clevelandu bi se udružila dva ponajbolja igrača generacije. LeBron i Carmelo izabrani su na istom draftu kao prvi i treći pick (drugi je bio neslavni izbor Pistonsa Darko Miličić), a iako su imali potencijal postati Bird i Magic svoje generacije, njihove karijere išle su drugim putevima – LeBron je osvojio tri naslova, dok je Carmelu najveći domet jedno finale konferencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider