Košarka
SPORTOVI
Košarka
"posramio me"

Bogdanović nakon rekordne utakmice: Akcija nije bila za mene

Igrači Washington Wizardsa brzo su prihvatili i zavoljeli Bojana Bogdanovića

Nije dugo trebalo Bojanu Bogdanoviću da se počne ugodno osjećati u svojoj novoj momčadi Washington Wizardsima. Odradio je do sada šest utakmica, a noćas je briljirao i odveo svoju momčad do pobjede i velikog preokreta protiv Orlando Magica. Wizardsi su pred svojim navijačima na poluvremenu gubili 16 razlike, no u konačnici su slavili 115:114 nakon trice 45 sekundi prije kraja koju je stavio naš košarkaš.

Bogdanović je susret okončao s 27 poena, od kojih je 15 ubacio u posljednjoj četvrtini u kojoj je njegova momčad nadoknadila -11! Babo je pogodio rekordnih osam trica na susretu, a tim su brojkama bili impresionirani i njegovi suigrači.

"Posramio me i osjećam se loše zbog njegovih trica", rekao je u šali ponajbolji šuter u NBA ligi Bradley Beal, koji je susret završio s 32 koša.

"Pogodio je osam trica i to nam treba. Bio je jedan od ključeva večerašnje pobjede. Jako smo sretni što ga imamo", komentirao je Bogdanovićevu izvedbu Beal.

Još jedan novopridošli igrač Brandon Jennings upisao je sedam asistencija za svega 16 minuta na parketu, ponajviše zahvaljujući loptama koje je dijelio Bogdanoviću na šutu za tri poena.

"On je jedan od razloga zbog kojeg sam imao toliko asistencija. Raduje me da u drugoj postavi imam takvog šutera i nadam se da će ostati vruć tijekom turneje po Zapadu koja nam slijedi", rekao je Jennings.

Bogdanović je bio najtraženija osoba u svlačionici i novinare je zanimalo što je pokrenulo veliki preokret Wizardsa.

"Nismo odigrali dobro protiv Toronta u posljednje dvije utakmice. U drugom poluvremenu je jedna potpuno druga momčad izašla na parket i nakon nekoliko dobrih obrambenih reakcija i trica u napadu navijači su se uključili i to nam je dalo krila za potpuni preokret", rekao je Bogdanović koji je zabio pobjedničku tricu.

"Akcija je bila napravljena za Walla ili Beala, ne sjećam se točno. Trener me uvijek postavi na pravo mjesto i često budem slobodan kada suparnička momčad zatvori njih dvojicu i Morrisa. To mi omogućava da često budem otvoren na šutu. Trener je uvijek u pravu", kaže Babo koji je potom pohvalio svoje suigrače - Walla i Beala.

"Nikada u karijeri nisam igrao s boljim razigravačem (Wall), ali ni sa boljim šuterom (Beal). Wall nas sve pokušava uključiti u igru i pritom se ne zamara s brojkama".

Washington se ovom pobjedom približio drugom mjestu na Istoku koje trenutno drži Boston. Ono što je još važnije, Wizardsi su se u svojoj diviziji odvojili od Atlante, te imaju jako dobre izglede da budu prvi i osiguraju si jedno od prva tri mjesta u doigravanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider