Košarka
SPORTOVI
Košarka
NEVJEROJATNO

Boston razbio Golden State s 50 razlike, ali priča večeri je čudesni Jusuf Nurkić

Hrvatski košarkaš Dario Šarić odigrao je za Golden State 13 minuta te je dao četiri poena uz dva skoka i jednu izgubljenu loptu. Za dva poena je gađao 2:2, za tri 0:2.

Jusuf Nurkić (Foto: Profimedia)

Nevjerojatnu su utakmicu odigrali košarkaši Bostona i Golden Statea u NBA ligi, u noći s nedjelje na ponedjeljak, a Boston je slavio s čak 52 poena razlike, bilo je 140:88.

Bila je to repriza velikog NBA finala od prije dvije godine kada je Golden State svladao Boston, no ovaj put su se uloge potpuno promijenile te je Boston ostvario treću najveću pobjedu u povijesti kluba, a Golden State četvrti najveći poraz u svojoj povijesti.

Da se nešto čudno sprema pokazala je već prva četvrtina i 44:22 domaćina, a na poluvremenu je Boston imao nevjerojatnih 82:38. Tijekom treće dionice Boston je otišao na prednost od 50 poena i više te na kraju pobijedio s 52 razlike.

Kod Bostona su najbolji pojedinci bili Jaylen Brown s 29 poena te Jayson Tatum s 27 koševa. Kombinirano su gađali odličnih 9:15 za tri poena, s tim da je Tatum pogodio četiri od pet. Payton Pritchard je dodao 19 poena uz po šest asistencija i skokova.

Čudesni Nurkić

Kod Golden Statea je prvi strijelac bio Lester Quinones, s klupe je dao 17 koševa. Stephen Curry je ukupno odigrao 17 minuta te je postigao četiri poena uz 0-9 za tri poena. Hrvatski košarkaš Dario Šarić je odigrao za Golden State 13 minuta te je dao četiri poena uz dva skoka i jednu izgubljenu loptu. Za dva poena je gađao 2:2, za tri 0:2.

Oklahoma City je u gostima svladao Phoenix 118-110. Zbog usporednog poraza Minnesote sam vrh Zapadne konferencije preuzeo je Oklahoma City kojeg su u ovom dvoboju predvodili Shai Gligeous-Alexander s 35 poena, devet asistencija i osam skokova te Jalen Williams koji je postigao 22 poena.

A ono o čemi svi pričaju je rekord Jusufa Nurkića koji je u porazu protiv Oklahome upisao čak 31 skok, a to NBA liga nije vidjela od 2011. godine.

Iako bez najboljeg igrača Joela Embiida Philadelphia je u gostima nadjačala Dallas 120:116. Vrlo dobro su posao kod gostiju obavili Tobias Harris s 28 poena i pet skokova te Tyrese Maxey koji je ubacio 24 poena. Slovenac Luka Dončić je za Dallas ostvario novi 'tripe-double' učinak, ali je to bilo malo za uspjeh. Ubacio je 38 poena uz 10 asistencija i 11 skokova.

Osijek - Dinamo VIDEO Širi se sporna situacija iz Osijeka: Je li Ristovski udario Nejašmića i izbjegao veću kaznu? divider

Valdas Dambrauskas Valdas Dambrauskas ima novi klub, ali neće odmah sjesti na klupu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider