Košarka
SPORTOVI
Košarka
i dalje ne promašuje

Bogdanović ispred cijele NBA lige: Nitko zasad nema takav niz!

Washington Wizards Bojana Bogdanovića upisali su sinoć još jednu pobjedu, kao i Orlando Magic Marija Hezonje i Damjana Rudeža.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Washington je slavio u gostima kod Denvera sa 123-110. Do pobjede ih je predvodio raspoloženi John Wall sa 30 koševa i 10 asistencija. Bradley Beal je dodao 23 koša, a Otto Porter 22.

Bojan Bogdanović je za 21 minutu provedenu na terenu ubacio deset koševa i tome dodao dva skoka te po jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. Hrvatski je reprezentativac je opet bio precizan s linije slobodnih bacanja. Sinoć je pogodio dva iz dva pokušaja i sada ima niz od čak 39 pogođenih bacanja, što je trenutno najbolji aktivni niz u NBA ligi.

Wizardsi su imali šut iz igre 56.8 %, nadskakali su Denver sa 43-39, a samo Marcin Gortat je ugrabio 15 skokova. Washington je na polovici treće četvrtine vodio s čak 24 koša razlike, ali su Nuggetsi smanjili na 12 razlike zahvaljujući seriji od 19-7 kojom su zatvorili tu četvrtinu. No najbliže što su mogli doći Washingtonu bilo je devet koševa.

Golden State Warriorsi su sinoć poraženi kod kuće. Bolji od njih su sa 99-86 bili su Boston Celticsi koje je predvodio Isaiah Thomas s 25 koševa.

Stephen Curry i Klay Thompson su imali lošu večer i zajedno su pogodili svega četiri trice iz sedam pokušaja. Curry je utakmicu završio s 23 koša, pet skokova i šest asistencija, dok je Thompson ubacio 25 koševa.

Orlando (24-41) je kod kuće s 98-91 pobijedio Chicago Bullse. Do pobjede ih je predvodio Elfried Payton s 22 pogotka i 14 skokova te isto toliko asistencija. Orlando je nadigrao Chicago (31-33) sa 55-38 u drugom poluvremenu te ih je u zadnjoj četvrtini ograničio na samo 14 poena.

Terrence Ross je za Magic ubacio 14 koševa, a Aaron Gordon 13. Mario Hezonja je odigrao 19 minuta i zabio je dva koša uz pet skokova i jednu asistenciju, Damjan Rudež nije ulazio u igru.

San Antonio Spursi su sinoć upisali pobjedu od 114-104 nad Sacramento Kingsima iako su u jednom trenutku gubili s čak 25 koševa razlike. Manu Ginobili je za pobjedu zabio 19 koševa, David Lee je dodao 18 uz 10 skokova. San Antoniju je ovo deveta uzastopna pobjeda i ukupno 50 pobjeda ove sezone.

Sacramento je iskoristio činjenicu da su Spursi odmarali LeMarcusa Aldridgea pa su u prvom poluvremenu vodili sa 25 razlike. Spursi su u tom dijelu utakmice imali šut iz igre samo 26 posto, no u drugom poluvremenu se dižu i nadigravaju Kingse sa 66-41.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider