Košarka
SPORTOVI
Košarka
izbornik oduševljen

Veliko priznanje za Bogdanovića i Šarića: "Rade sjajan posao"

Pretposljednjeg dana prijelaznog roka u NBA ligi dogodile su se dvije velike stvari za hrvatsku košarku

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bojan Bogdanović novi je igrač Washington Wizardsa, a o njegovom mogućem tradeu bilo je govora u košarkaškom podcastu GOL.hr-a Triple-double. Popularni Babo dolazi iz Brooklyn Netsa u Washington, a skupa s njim i Chris McCullough, 22-godišnje visoko krilo.

"Definitivno je to situacija u kojoj samo može profitirati. Produžit će mu se sezona, igrat će u doigravanju s vrlo velikim izgledima da naprave nešto opipljivo s obzirom da je Washington kao takav najugodnije iznenađenje Istoka", rekao je izbornik Hrvatske Aco Petrović.

Bogdanovićeva nova momčad na visokom je trećem mjestu Istočne konferencije, odmah iza Clevelanda i Bostona, s omjerom od 34 pobjede i 21 poraza. Netsi su, pak, uvjerljivo najlošija momčad lige sa samo 9 pobjeda.

Najbolji hrvatski košarkaš u Brooklynu je imao siguran status startera, a u novom klubu čeka ga drugačija uloga.

"Washington Wizardsi imaju sjajnu petorku, ali Marcin Gortat je pričao o tome da praktički imaju najlošiju klupu, gdje bi se Bojan savršeno uklopio u smislu onoga što može ponuditi na napadačkom dijelu terena", komentirao je u podcastu Triple-double trener u Cedeviti Danijel Lutz.

"Neće biti starter, što je bio u Netsima, ali će imati veoma veliku minutažu i praktički s klupe donositi sve ono što Wizardsima treba u play-off utakmicama", smatra Petrović.

Bogdanovićev nastup u doigravanju Petrovića posebno veseli zbog reprezentativnog ljeta. Da je ostao u Netsima imao bi pauzu od skoro tri i pol mjeseca do početka priprema za Eurobasket, ovako će biti mnogo manje praznog hoda.

Dobre vijesti za izbornika stigle su i iz Philadelphije. Dario Šarić nije, naravno, mijenjao sredinu, ali 76ersi su turskog reprezentativca Ersana Ilyasovu poslali u Atlantu i Dariju do kraja otvorili prostor.

"Vidljivo je da Šarić radi fantastične stvari i da je nekakav homogeni dio te Philadelphije i ljudi su procijenili da im Ilyasova kao takav više nije potreban, što znači da su otklonili sve dileme vezane za Daria koji praktično postaje starter u Philadelphiji", smatra izbornik Hrvatske.

Ovaj dvojac temelj je svih naših nada u prekid 22-godišnjeg perioda bez reprezentativne medalje. Njihova uspješna NBA priča veliki je plus na tom putu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider