Košarka
SPORTOVI
Košarka
najplaćeniji hrvatski sportaš

Bogdanović i Hezonja mijenjaju klubove: Babo ruši vlastiti rekord i stiže u moćnu momčad

Hrvatski NBA košarkaši na putu su za nove momčadi.

Bojan Bogdanović i Mario Hezonja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović (30) i Mario Hezonja (24) promijenili su klubove prvog dana NBA tržnice, javlja Adrian Wojnarowski, pouzdani insajder čije objave se uzimaju praktički kao službene potvrde.

Bogdanović će se tako pridružiti Utah Jazzu, koji će mu isplatiti 73 milijuna dolara za četiri sezone. Babo će tako zaraditi nešto više od 18 milijuna dolara po sezoni čime će oboriti vlastiti rekord za najplaćenijeg hrvatskog sportaša – dosad je u Indiana Pacersima zarađivao 10,5 milijuna dolara po sezoni.

Bogdanović je tako dobro naplatio sezonu života i stigao u moćnu momčad koja može ostvariti veliki rezultat.

Jazzeri su ranije doveli iskusnog playmakera Mike Conleyja, na ''dvojci'' je sjajna mlada zvijezda Donovan Mitchell, Bogdanović i Joe Ingles su dvojac ubojitih šutera na krilima, dok moćnu petorku zatvara obrambeni igrač godine Rudy Gobert na centru. Wojnarowski uz vijest o Bogdanovićevu odlasku dodaje da je Utah sada legitiman kandidat za osvajanje Zapadne konferencije.

Potpuna ludnica na NBA tržnici: Durant napušta Warriorse, nova supermomčad na Istoku Kyrie Irving i Kevin Durant (Foto: AFP) Kevin Durant (Foto: AFP) D\'Angelo Russell slavi pobjedu (Foto: AFP) +2 Ricky Rubio i Donovan Mitchell (Foto: AFP)

Na Zapad će preseliti i Hezonja koji je potpisao s Portland Trail Blazersima na dvije godine, od čega je druga opcionalna. Hezonja je potpisao minimalni ugovor, što znači da će zaraditi 1,7 milijuna prve i 1,9 milijuna druge sezone.

Hezonja stiže u momčad u kojoj bi trebao dobiti priliku nakon odlaska startnog krila Al-Farouqa Aminua. Portland je minule sezone stigao sve do finala Zapadne konferencije. Uz dovođenje Hezonje produžili su ugovore prvoj zvijezdi kluba Damianu Lillardu i Rodneyju Hoodu.

Hezonji je Portland treći klub u karijeri nakon Orlando Magica i New York Knicksa. Bogdanović je ranije igrao za Brooklyn Netse, Washington Wizardse i Indiana Pacerse.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider