Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV

Bogdanović za Novu TV: Tko se premišlja oko reprezentacije, nema mjesta među nama

Iza njega je treća NBA sezona, a ispred njega ljeto velikih ambicija s hrvatskom reprezentacijom. Između tih profesionalnih izazova Bojana Bogdanovića ovih dana u rodnom Mostaru čeka i jedan osobni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S najboljim hrvatskim košarkašem Bojanom Bogdanovićem ekskluzivno za Dnevnik Nove TV u Mostaru razgovarao je naš reporter Vlado Boban.

Bojane, organizirao si po prvi put kamp za talentiranu djecu u Mostaru?

''Evo prvi put na nagovor mojih trenera, koji su me vodili čitavu karijeru i pomagali dugi niz godina. Na neki njihov nagovor i nagovor sponzora Adidasa pokrenuo sam ovaj kamp. Ja se nadam prvi u nizu.''

Idemo na reprezentativne teme. Sjajno ljeto je iza nas na Olimpijskim igrama, doduše, korak do medalje. Pretpostavljam da ste uoči priprema puni optimizma uoči Eurobasketa.

''Pa sigurno smo puni optimizma, mislim da smo odradili dobar turnir u Torinu prošle godine i praktično cijele Olimpijske igre. Ja se nadam da ćemo na tome nastaviti ovo ljeto i napraviti korak više.''

Što je ključ na Eurobasketu? Igra se u četiri zemlje, jedan poprilično zanimljiv format, no idemo prvo o našoj skupini.

''Imamo dosta tešku skupinu i mislim da se s još težom križamo, tako da kao i na svim turnirskim natjecanjima cilj je osigurati što bolji plasman pred nokaut fazu. Mislim da je glavni cilj da se svi odazovemo i dočekamo taj Eurobasket svi zdravi.''

U kakvom je stanju Bojan Bogdanović nakon NBA sezone i polufinala Istoka?

''Pa mislim da mogu biti sasvim zadovoljan nakon početka sezone u Brooklynu, gdje smo igrali toplo-hladno, ali prelaskom u Washington i ja sam počeo puno bolje igrati. Ekipa je ostvarila neke ciljeve. Nažalost, ostali smo kratki korak od finala istoka, ali mogu biti zadovoljan prethodnom sezonom.

Puno je nagađanja oko tvojeg budućeg angažmana, čak se spominje u kuloarima da bi mogao postati hrvatski sportaš s najvećim ugovorom. Gdje sebe vidiš iduće sezone?

''Pa vidim se i priželjkujem da ću igrati u ekipi koja će mi dati dosta prostora i nadam se da ću biti jedan od nositelja gdje god odem.''

Dario Šarić bi mogao postati rookie godine. Iza njega je briljantna sezona u Philadelphiji.

''Odlična sezona. Samim time što je ušao u uži izbor od tri igrača dovoljno govori kakav je igrač i kakvu je sezonu imao. Ja se nadam i želim mu od srca da ponese tu nagradu.

Šarić, Ukić i uz tebe glavni igrači reprezentacije dosta su se oštro osvrnuli na mlade asove koji se nisu odazvali na pripreme. Tvoj komentar?

''Još je ostalo mjesec dana do okupljanja reprezentacije. Mislim da bi i njima i nama puno više koristilo da igraju, ali mislim da se za Hrvatsku treba igrati sa srcem i da svi trebaju doći sto posto spremni. A oni koji se imalo premišljaju, mislim da ne trebaju ni doći, da nemaju mjesta među nama.''

I za kraj tu smo u Mostaru, grad je to od 100-tinjak tisuća stanovnika, a dao je bezbroj velikih košarkaša i nogometaša. Što ovaj grad ima da daje tolike zvijezde?

''Ovaj grad ima podneblje i dušu. Mislim i da ovi klinci koje smo ovdje okupili da su jako talentirani i nadam se da će kroz koju godinu neto odavde zaigrati za hrvatsku reprezentaciju'', zaključio je Bojan Bogdanović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider