Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Scolovanje" u četvrtfinalu

Šok za Srbiju: Argentina ih sjajnom partijom izbacila sa SP-a, fantastični Scola i Campazzo!

Srbija će se ipak bez medalje vratiti sa svjetske smotre u Kini.

Galerija Slavlje argentinskih košarkaša (Foto: AFP) Aleksandar Đorđević (Foto: AFP) Košarkaši Argentine (Foto: AFP) Luis Scola i Nikola Jokić (Foto: AFP)

Argentina je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u košarci s 97:87 pobijedila Srbiju.

Srbi su uoči prvenstva slovili za najveće favorite za zlato uz oslabljeni SAD, ali kući će se ipak vratiti bez odličja.

Argentina je odigrala sjajnu partiju na krilima 39-godišnje legende Luisa Scole i razigravača Real Madrida Facunda Campazza. Scola je upisao 20 poena, a Campazzo 18 uz čak 12 asistencija i šest skokova.

Argentina će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda SAD-a i Francuske (11. rujna, 13:00).

Aleksandar Đorđević (Foto: AFP) Srpski mediji nakon ispadanja nacionalnog ponosa: "Krah! Brodolom! Šok! Slom!" divider

Argentinci su vodili gotovo čitavim tijekom susreta, dvoboj su otvorili s 12:4, a na odmor su otišli s vodstvom 54:49 prvenstveno zahvaljujući odličnom šutu za tricu. Argentina je u prvih 20 minuta pogodila devet od 16 pokušaja za tri, čime je anulirala veliku prednost Srbije u skoku od 26:8. Nakon napadački slabije treće četvrtine, u samoj završnici utakmice bljesnuli su Campazzo i Scola.

Scola je od 34. do 38. minute u ključnoj 13:5 seriji Argentine, kojom je pobjegla sa 76:73 na 89:78, ubacio čak osam poena, a većinom nakon vrhunskih proigravanja Campazza. U samoj završnici Srbija se pokušala vratiti u utakmicu brzim šutovima za tricu, ali bliže od 91:85, koliko je bilo 1:20 minuta prije kraja, nisu mogli.

\"Dječak\" s cigaretom (Foto: Screenshot) Neočekivani obrat: Nakon šoka koji je srušio internet, otkrivena pozadina priče o "dječaku" s cigaretom divider

Argentina će tako četvrti put u svojoj povijesti zaigrati u polufinalu SP-a. Dosad je osvojila jedan naslov, na prvom SP-u 1950. kada je bila domaćin, a usto ima i srebro iz 2002. te četvrto mjesto iz 2006.

Osim Scole i Campazza, kod Argentine se istaknuo Patricio Gatino s 15 koševa, Gabriel Deck dodao je 13 uz osam skokova, dok je Luca Vildoza ubacio 11. Bogdan Bogdanović s 21 košem predvodio je Srbiju, Nemanja Bjelica ubacio je 18, Nikola Jokić 16 uz 10 skokova i pet asistencija, dok je Vladimir Lučić zabio 12 poena.

Saša Ćurčić, Savo Milošević, Darko Kovačević (Foto: Twitter) Srpski George Best otkrio detalje lude karijere: "Potrošio sam sav novac na žene, alkohol i brze aute" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider