Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nije nemoguće

Anthony Davis bi mogao udružiti snage s LeBronom u Lakersima: ''Na tome se radi već godinama''

Kad je Anthony Davis potpisao s agentom Richom Paulom, bilo je jasno kako neće trebati proći puno da se počne pisati o njegovom potencijalnom prelasku u Los Angeles Lakerse, jer radi se o istom agentu koji zastupa i LeBrona Jamesa.

Anthony Davis i LeBron James (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sve je više glasina kako bi centar New Orleans Pelicansa u bliskoj budućnosti mogao preseliti u Los Angeles Lakerse kako bi igrao uz LeBrona Jamesa. U prilog tome ide i činjenica da oboje zastupa Klutch Sports, sportska agencija koju je utemeljio njihov zajednički agent i dugogodišnji LeBronov prijatelj Rich Paul.

Onog trenutka kada je obznanjena suradnja između Anthonyja Davisa i Richa Paula, polako su krenule špekulacije. Prema Brandonu Robinsonu s Heavy.com i BasketballSocietyonline.com, Lakersi već naveliko slažu slagalice za taj trade koji je po njemu samo pitanje vremena.

Na tradeu Davisa u Lakerse radi se već godinama

Ipak, dobar dio onih koji pomno prate NBA izvještava da su jako male šanse da Anthony Davis bude razmijenjen tijekom ove sezone. Sjajni centar Pelicansa ugovorom je vezan za klub do 2020. godine, odnosno tad može izaći iz njega, s time da mu nadolazeće ljeto New Orleans može dati novi maksimalni ugovor na pet godina od 235 milijuna dolara.

Budućni da se Pelicansi trenutno nalaze na 12. mjestu Zapadne konferencije, moguće da i promijene svoje planove. Jer, ukoliko se momčad ne konsolidira ili pojača do kraja prijelaznog roka u veljači, nije isključiv i takav scenarij. Iako, ponavljamo, bilo bi svojevrsno iznenađenje da se dogodi usred sezone.

No, ono što špekulacije momentalno govore je da su Lakersi u trade spremni uključiti Lonza Balla, Brandona Ingrama i Caldwella-Popea. Pelicansi bi uz Davisa uključili jednog od playmakera između Elfrieda Paytona i Iana Clarka, dok bi u cijelu priču bila uključena i treća momčad Orlando Magic, koji bi mogao tražiti nešto za Nikolu Vučevića.

Naime, Vučeviću ove godine istječe ugovor i postoje signali iz Orlanda da mu klub nije spreman ponuditi produljenje za velik novac, jer bi time zakočio razvoj tek draftiranog centra Moa Bambe. Doduše, Vučević igra sezonu karijere i trenutno bi bio sjajna akvizicija za mnoge momčadi.

Također, Brandon Robinson nije jedini poznati novinar koji je objavio tu glasinu. Sličnu stvar prenio je i Chris Sheridan, još jedan iskusni sportski novinar. Prema njemu, na tradeu Davisa u Lakerse radi se već godinama. Ali nešto će se pitati i Pelicanse.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider