Košarka
SPORTOVI
Košarka
što mu je to trebalo...

Teška kazna i suspenzija za sramotni potez Ante Tomića!

Košarkaši Barcelone doživjeli su još jedan debakl u Euroligi, a frustracije zbog katastrofalne sezone na nesportski je način iskalio naš Ante Tomić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katalonski košarkaški klub Barcelona proživljava jednu od najgorih sezona u svojoj povijesti. U španjolskoj ACB ligi drži solidno peto mjesto s mogućnošću da bude i prvoplasirana momčad u doigravanju, no u Euroligi je doživjela debakl.

Barcelona se nije snašla u novom formatu natjecanja, te se četiri kola prije kraja regularnog dijela sezone oprostila od doigravanja u koje ulazi osam momčadi.

U srijedu je Barcelona gostovala kod velikog rivala Reala, te je upisala uvjerljivi 85:69 poraz. Susret je obilježio i hrvatski košarkaš Ante Tomić, ali ne po dobrome.

Frustracije su u posljednjoj minuti utakmice bile itekako vidljive kod košarkaša Barcelone. Tomić je frustraciju iskalio na nedežunom Jayceeju Carrollu, kojeg je, kako bi se domogao dobre pozicije pod obručem, namjerno udario laktom u vrat.

Suci nisu svirali prekršaj Tomiću, no kameri nije promaknula ta situacija. Retrospektivno Tomić je od Eurolige kažnjen s 20 tisuća eura i jednom utakmicom suspenzije. To znači da će hrvatski centar propustiti utakmicu protiv Crvene zvezde u 28. kolu najelitnijeg europskog natjecanja, koja je na rasporedu ovoga petka u Barceloni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider