Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ekskluzivno za Triple-double

Petrović otvoreno o novim licima i centarskoj liniji u reprezentaciji

U šestom Triple-doubleu gostovao je hrvatski izbornik Aco Petrović, koji je s voditeljima razgovarao o hrvatskim košarkašima u NBA-u i reprezentaciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U šestom izdanju Triple-doublea voditelji podcasta razgovarali su s hrvatskim izbornikom o igračima koje je podsjetio u NBA-u. I dok su hrvatskoj javnosti Bojan Bogdanović , Dario Šarić i Mario Hezonja poznatiji, manje su imali priliku gledati dva mlada hrvatska igrača Dragana Bendera i Ivicu Zupca.

''Moram reći da su svi bili zadovoljni što su me vidjeli. A to je ono što je u startu najvažnije. Najvažnija poruka koju mi oni šalju. Krenuo sam iz Phoenixa, tamo sam bio s Benderom. Tema razgovora je bilo njegovo stopalo, ali između redaka se dalo iščitati da je ono u redu. Za očekivati je, a to je nama bitno, da on do kraja sezone odigra par utakmica za Phoenix, jer ako se to desi onda neće biti problema da ga nakon Ljetne lige Phoenix pusti u reprezentaciju'', rekao je u uvodu hrvatski izbornik te nadodao:

''On je u ovom trenutku apsolutno kandidat. Jedini hendikep može biti da sa stopalom nešto nije u redu i to je onda objektivan razlog koji bi ga sputao. Međutim, sve indicije govore da bi stopalo trebalo biti u redu.''

Bendera hrvatska javnost jako slabo pozna jer ga nije imala prilike puno gledati, no još jedan igrač je sličnog profila, a to je Zubac koji ove sezone sjajno koristi svoje minute u Los Angeles Lakersima.

''Četiri centra su u ovom trenutku kandidati, dvojica od prošle godine koja su bili unutra Bilan i Planinić te dvojica mladih Žižić i Zubac. Prema tome, tu nema dileme. Trojica idu na prvenstvo Europe, a jedan će otpasti. No, teren će pokazati. Neću ja biti jedini, tu će biti kompletna struka od koje će svatko gledati svojim očima i na kraju ćemo donijeti odluku'', izjavio je Aco Petrović te nastavio:

''Što se tiče Zupca, on napadačkih problema nema. Tu je vrlo korektan. Ono što sam mu rekao je da pripreme reprezentacije baš zbog NBA igrača traju kratko. Ja ne mogu imati pet defanzivnih principa u branjenju picka. Ako Bilan, Planinić i Žižić to mogu raditi u visokom zoniranju, onda će se Zubac tu morati adaptirati. To je ono što je strašno bitno. Ono što ovog trenutka radi u Lakersima preduboko zonira u odnosu na potrebe hrvatske reprezentacije i tu će se morati prilagoditi. Sve mu je jasno i on je zadovoljan je što je na listi 14-orice koji će krenuti u pripreme.''

Voditelji podcasta Vid Horvat i Danijel Lutz analizirali su i dvije momčadi koje su napravile iskorak u 2017. godini i trenutno se svaka u svojoj konferenciji nalaze u borbi za osmom mjesto koje vodi u doigravanje. To su Miami Heat, nakon 17. siječnja najbolja momčad lige, te Denver Nuggetsi na krilima sjajnog Nikole Jokića.

Više o svemu možete pogledati u našem šestom podcastu Triple-double.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider