Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cedevita dobila u Splitu

Cibona jedva protiv Kvarnera, Gorica šokirala Zadar

U iznimno neugodnoj situaciji našli su se Zadrani poslije neočekivanog poraza na domaćem parketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedmo kolo Lige za prvaka PH za košarkaše donijelo je četiri izuzetno zanimljive utakmice i jedno veliko iznenađenje u Zadru gdje je domaći sastav izgubio od Gorice sa 68:70 (28-32).

Gosti iz Velike Gorice bili su u vodstvu većim tijekom susreta, ali Zadar je na ulasku u posljednju minutu uspio povesti sa 66-63. Ipak, Gorica je uspjela tricom Prgometa uspjela poravnati na 66-66, da bi u završnici Konjević pogodio jedno slobodno bacanje za 66-67. Ante Delaš realizirao je oba slobodna bacanja za vodstvo Zadra 68-67, no na semafor je ostalo još dovoljno vremena za posljednju akciju Gorice koju je tricom za pobjedu završio Ante Mašić.

Mašić je sa 12 koševa ujedno bio i najefikasniji igrač Gorice, dok je Zadar predvodio Delaš sa 20 ubačaja.

Nakon ovakvog raspleta oba sastava na polovici Lige za prvaka imaju po dvije pobjede i pet poraza. Dok je to za Goricu uspjeh, za Zadar je to vrlo veliki podbačaj, jer za drugom Cibonom i trećim Zagrebom zaostaje čak tri utakmice.

Kvarner poklonio pobjedu Ciboni

Veliko iznenađenje bilo je na pomolu i u KC Dražen Petrović gdje je Kvarner 2010 imao praktički dobivenu utakmicu protiv Cibone, no domaći se sastav na kraju uspio provući i slaviti sa 89:88 (49-42). Cibona je na ulasku u posljednju četvrtinu imala i 15 koševa prednosti, ali gosti su sjajnom igrom u posljednjih 10 minuta stigli do vodstva 88-85 u samoj završnici.

Gosti su se tada odlučili obraniti od eventualne trice Cibone kojom bi domaći izborili produžetak prekršajem. Nebojša Joksimović pogodio je samo drugo slobodno bacanje za 86-88, no nakon izvođenja lopte ispod obruča igrači Kvarnera izgubili su loptu, a poklon je iskoristio Joksimović košem za 88-88 u prekršaj Petra Marića. Iskusni Joksimović pogodio je i dodatno slobodno bacanje za konačnih 89-88. Zanimljivo, Joksimović je postigao ukupno šest poena, ali od toga četiri posljednja. Cibonu su predvodili James Florence sa 24 pogotka i Ante Toni Žižić sa 18 ubačaja i 11 skokova, dok su Petar Marić sa 22 poena i Mauro Veljačić sa 17 koševa bili najefikasniji kod Kvarnera 2010.

Tijesna pobjeda Zagreba

Cibona je sada na učinku 5-2, dok je Kvarner 2010 pao na 3-4.

Zanimljivo je bilo i u Šibeniku gdje je Zagreb kao gost stigao do tijesne 90:86 (45-41) pobjede protiv posljednje momčadi lige. Za petu pobjedu Zagreba najzaslužniji je bio jakov Vladović sa 21 pogotkom, dok je Teo Petani ubacio 25 za Šibenik koji je sada na omjeru 1-6.

Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je prvak Cedevita koji je sa 67:58 (28-31) kao gost bio bolji od Splita. Samo minutu prije kraja bilo je 63-58 za Cedevitu, a pobjedu je s četiri poena u završnici potvrdio Luka Babić. Džanan Musa sa 15 i Miro Bilan sa 14 koševa bili su najbolji kod Cedevite, a Goran Filipović je ubacio 13 za Split.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider