Košarka
SPORTOVI
Košarka
Mogu do naslova

76ersi slažu strašnu momčad: Šariću dolazi igrač kakav dugo nije viđen!

76ersi našeg Darija Šarića osigurali su pojačanje koje bi ih moglo pretvoriti u jednu od najboljih momčadi lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

NBA sezona je gotova, a pred nama je draft koji bi mogao postati jedan od najboljih ikada i vrlo zanimljiva ljetna tržnica. Na prvi veliki posao nismo morali dugo čekati - radi se o zamjeni Philadelphia 76ersa i Boston Celticsa koja bi od momčadi Darija Šarića u budućnosti mogla stvoriti ozbiljne kandidate za naslov, a koja bi trebala biti formalizirana u ponedjeljak.

76ersi su dobili prvi pick ove sezone, dok Bostonu ide njihov treći pick ove sezone te dva izbora prve runde na sljedeća dva drafta. To znači da u Philadelphiju dolazi bek Markelle Fultz, najveći talent ovog drafta od kojeg se očekuju velike stvari.

Celticsi su se odrekli prvog picka jer imaju puno igrača na bekovskim pozicijama, a Fultza bi teško uklopili u rotaciju s odličnim dvojcem Isaiah Thomas – Avery Bradley. 76ersi, s druge strane, imaju potpuno obrnutu situaciju – dobro su popunjeni na unutarnjim pozicijama, dok na vanjskima vlada velika pustoš.

Fultz je već postao dio famoznog ''Procesa'' 

Fultz je trenutno u Philadelphiji gdje odrađuje treninge sa 76ersima, a da se ''kuha'' zamjena postalo je jasno još u subotu kada su Joel Embiid i Dario Šarić na društvenim mrežama poželjeli Fultzu dobrodošlicu u momčad.

Ovaj dogovor je logičan za oba kluba, a predviđa se da će Celticsi izabrati Jaysona Tatuma ili Josha Jacksona, dva najveća talenta na poziciji niskog krila. Nije isključeno ni da svoj treći pick uključe u zamjenu kojom bi doveli veliko pojačanje poput Jimmyja Butlera iz Chicago Bullsa.

19-godišnji Fultz je u jednoj sezoni za sveučilište Washington bilježio 23,3 koša (41,3 posto za tricu), 5,9 asistencija, 5,7 skokova, 1,6 ukradenih lopti i 1,2 blokade po utakmici. Iako je najviše medijske pažnje dobio Lonzo Ball, stručnjaci se slažu da je Fultz najbolji igrač drafta. Njegova kombinacija atletskih sposobnosti, napadačkih oružja i igračke inteligencije, uz nevjerojatno zrelu igru za tako mladog igrača, doista se rijetko viđa.

Fultz će se pridružiti nevjerojatno talentiranoj mladoj jezgri 76ersa koja bi, ako klikne i ostane na okupu, u budućnosti mogla napasti naslov. Šarić i Embiid bili su najbolji novaci upravo završene NBA sezone, a navijači tek trebaju vidjeti u akciji ''novog LeBrona'' Bena Simmonsa. Nema sumnje da će u Philadelphiji sljedeće sezone vladati neviđena euforija – nakon godina provedenih na samom dnu lige, 76ersi imaju momčad koja ima potencijal osvojiti naslov nakon davne 1983. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider