Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Posao je obavljen

VIDEO Kako je išao hrvatski put do Eura: Pogledajte golove od Poljuda do Maksimira, nije moglo bez drame

Iako je u ovim kvalifikacijama Hrvatska imala na papiru neke od najslabijih protivnika, iako je u kvalifikacije ušla kao brončana s Mundijala i kasnije srebrna iz Lige nacija, na kraju smo strepili do posljednjeg trenutka.

Završilo je točno onako kako smo priželjkivali - veliko slavlje s navijačima na Maksimiru, prigodne majice, zastave, emocije, kapetan koji nas ima priliku povesti na još jedan Euro, vatromet. Ali, već tradicionalno, niti ovaj put nije moglo bez drame.

Na mjestu s kojeg su otišli na posljednje veliko natjecanje, Mundijal u Kataru, krenuli su Vatreni u još jednu kvalifikacijsku priču. Split, pun Poljud i otvaranje s Walesom. Do 93. minute imali smo tri boda i savršen start, ali Velšani koriste svoje najjače oružje, prekid, i odlaze kući s 1:1.

Simulator ždrijeba za Euro 2024. Simulator ždrijeba za Euro 2024.: Izaberite protivnike Hrvatske u skupini, može ispasti svašta divider

Pa smo po iskupljenje otišli u Bursu i obavili posao na najbolji mogući način. Dva komada Kovačića za prvo mjesto u grupi i mir uoči Final Foura Lige nacija.

Osvojili ipak nismo, Španjolci su bili bolji nakon izvođenja 11-eraca, a sa srebrom oko vrata, u kvalifikacijama smo mirno zaplovili dalje. Petarda Latviji na Rujevici pa rutiniranih 1:0 u Erevanu.

Crni listopad je bio tek jedna rupa

Pozitiva vlada, dvije pobjede u listopadu znače da se kreću bukirati hoteli po Njemačkoj, ali onda... Hrvatska je privremeno otišla u bunar, Euro je odjednom visio, Dalić se posipao pepeelom i najavljivao rezove.

I umjesto studenog bez stresa - studeni odluke. U kadru su neka nova stara lica, priliku dobivaju debitanti. Prvi čin - gostovanje u Latviji. Posao obavljen, a pomažu nam i Armenci remijem protiv Walesa. I to je to - prije dvije godine mjesto odluke bio je Poljud, sada je to Maksimir. Matematika je jasna - pobjeda nas sigurno vodi u Njemačku.

I kako kaže natpis na majicama - Hrvatska, najbolja kad je najteže.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider