Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ovo je bilo brzo

VIDEO Pogledajte kako je Hrvatska isprašila Latviju: Dva gola i asistencija Petkovića

Hrvatska je u svojoj trećoj utakmici kvalifikacija za Euro 2024. u Rijeci ugostila Latviju.

U sklopu kvalifikacija za Euro 2024. Hrvatska je u Rijeci pobijedila reprezentaciju Latvije s 5:0.

Petkovićev slobodnjak, 1:0

Vrlo rano su izabranici Zlatka Dalića došli do vodećeg pogotka, već u trećoj minuti. Dosuđen je slobodan udarac za Vatrene zbog prekršaja na Jošku Gvardiolu, a loptu je uzeo Bruno Petković, naciljao i preko živog zida neobranjivo pogodio, ostavivši latvijskog vratara Nilsa Purinsa bez ikakve šanse.

Ivanušec zabio za 2:0

Desetak minuta kasnije na semaforu je zasvijetlilo 2:0. Dugu loptu na lijevom krilu je primirio Ivan Perišić, oslobodio si prostor za centaršut i ubacio, išlo je to prema Petkoviću od kojeg se u konačnici lopta odbila za natrčalog Luku Ivanušeca koji nije imao pretežak posao - iz blizine je pronašao put do mreže gostiju.

Petkovićev gol za 3:0

Prije odlaska na poluvrijeme, Hrvatska je u 44. minuti zaokružila zbilja sjajno poluvrijeme. Perišić se sjurio po lijevoj strani i poslao filigrantski točnu loptu za Petkovića koji na drugoj vratnici lakoćom postiže svoj drugi pogodak na ovoj utakmici.

Kramarić poentirao za 4:0

U 68. minuti Vatreni su ponovno, baš kao i prvi pogodak, zabili iz prekida. Slobodan udarac na lijevoj strani izveo je Borna Barišić, bio je to centaršut koji je sletio na drugu vratnicu gdje je loptu dočekao Andrej Kramarić i pogodio.

Pašalić pogodio za 5:0

Petarda je "pukla" u 78. minuti, nakon krasne akcije koju je okrunio Mario Pašalić. Sve je krenulo praktički na centru, sudionici su bili još i Perišić i Petar Musa, a Pašalić je prošao kroz sredinu latvijske obrane i krasnim udarcem pogodio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider