Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Mnogi su mijenjali klub

Vatreni se uskoro okupljaju, situacija s dvojicom senatora brine Zlatka Dalića

Za točno tjedan dana Zlatko Dalić okupit će Vatrene uoči utakmica protiv Latvije i Armenije u kvalifikacijama za EURO iduće godine. Izbornik može biti zadovoljan formom velikog broja igrača, ali s druge strane i zabrinut zbog drastičnog pada minutaže kod Modrića i Perišića. Uz to su Vatreni ostvarili velik broj transfera u bolje i veće klubove.

Čak desetorica igrača s aktualnog popisa Zlatka Dalića ovog su ljeta promijenili svoje klubove. I to u transferima vrijednima 141,5 milijuna eura. Pregled tih transfera započinjemo s vratarem.

Dominik Livaković više nije u Dinamu, odsada je vratar velikog turskog Fenerbahčea. U obrani imamo tri promjene, a prva promjena je povijesni transfer Joška Gvardiola iz RB Leipziga u Manchester City. Josip Šutalo, i on je otišao iz Dinama i odsada je branič velikog nizozemskog Ajaxa. Josip Stanišić napustio je Bayern, ali samo kako bi bio posuđen Bayer Leverkusenu.

U veznoj liniji, Marcelo Brozović, otišao je iz Italije, više nije član milanskog Intera. Odsada igra u Saudijskoj Arabiji, u Al Nassru. Mateo Kovačić, ostao je u Engelskoj, ali više nije igrač Chelseaja i on je također preselio u Manchester City. Lovro Majer u potpunosti je promijejio državu. Iz francuskog Rennesa preselio u njemački Woflsburg. Nikola Vlašić, nakon posudbe, sada je i službeno igrač Torina. Luka Ivanušec, također jedan od igrača koji su napustili Dinamo, preselio je u nizozemskog prvaka Feyenoord.

I za kraj nam je ostao igrač koji je prvi put pozvan za A reprezentaciju, Matija Frigan. Igrač koji je dosad igrao u Rijeci, a preselio je u belgijski Westerlo.

Jarni: "Svi koji su otišli, išli su tamo gdje mogu napredovati"

Velik je to broj promjena u kratkom razdoblju, ali legendarni Robert Jarni ističe:

"Mislim da svi ovi koji su otišli vani, prošli su tu već jako puno toga i mislim da je nadopuna ovo što su otišli tamo gdje mogu puno više napredovati, naravno, razveseliti nas pogotovo s reprezentacijom."

Neki reprezentativci su dosad odigrali nešto veći broj utakmica, dok su drugi odradili tek njih nekoliko, ali izbornika Dalića može veseliti dobro otvaranje sezone kod većine igrača.

Najviše asistencija dosad su skupili Borna Barišić i Bruno Petković. Obojica po četiri, dok vrh liste najboljih strijelaca drži Luka Ivanušec s pet golova, ali odlično je u sezonu ušao i Andrej Kramarić. U tri utakmice, postigao je tri pogotka.

"Pa da, vidjeli ste i sami, tri gola zabiti na samom početku, Krama vjerojatno sada leti, dobio je na samopouzdanju. Sigurno se osjeća jako konforno tamo gdje je i nadamo se da će tako nastavit."

Ono što može biti zabrinjavajuće za Zlatka Dalića je drastičan pad minutaže, a potencijalno i negativna promjena u klupskom statusu kod dva super važna igrača. Kapetan Luka Modrić, za Real Madrid u tri utakmice u dosadašnjem tijeku sezone skupio je svega 56 minuta, a ništa puno bolja situacija nije niti kod Ivana Perišića. On je u svom Tottenhamu, također u tri utakmice, skupio tek 10 minuta više.

"To su dva igrača top igrača, dva igrača koja imaju jako puno iskustva koji su jako puno toga prošli i mislim da apsolutno ih nije uhvatila nervoza ili bilo što. To su igrači koji su na visokoj cijeni, a našoj reprezentaciji znače sve."

Vatreni kvalifikacije za EURO nastavljaju domaćom utakmicom s Latvijom 8. rujna te gostovanjem u Armeniji tri dana poslije. Sve u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider