Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
nakon uhićenja

Ultrasi se okupili u centru Vinkovaca i poslali podršku uhićenim navijačima: Izmijenili jednu riječ u odnosu na ustašku pjesmu

Vinkovački Ultrasi reagirali su na uhićenja svojih kolega.

Ultras Vinkovci (Foto: Goran Ferbezar/Pixsell)

Policija je ove nedjelje u jutarnjim i prijepodnevnim satima provela akciju uhićenja 12-orice navijača osumnjičenih da su na utakmici Hrvatska - Turska u Osijeku pjevali ustašku koračnicu "korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom".

Stihovi su to zbog kojih je Hrvatski nogometni savez suočen s novom kaznom, a hrvatska reprezentacija, vrlo vjerojatno, s igranjem bez publike u posljednjoj utakmici kvalifikacija, protiv Armenije na Maksimiru 21. studenog.

UEFA je pokrenula disciplinski postupak, a vukovarsko-srijemska i osječko-baranjska policija kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjima 12 navijača, od kojih su većina iz Vinkovaca, a dio iz Osijeka.

Nakon što je vijest o uhićenjima obišla Hrvatsku, u središnjem gradskom parku u Vinkovcima okupilo se nekoliko desetaka vinkovačkih Ultrasa koji su došli dati podršku uhićenim kolegama.

Pritom su upalili dvije baklje i izvjesili poruku:

"Korak ide za korakom, mladi Hrvat pod barjakom."

Izmijenili su jednu riječ u odnosu na ustašku koračnicu i ono što se krajem prvog poluvremena moglo čuti s tribina Opus Arene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider