Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Jedan malo odskače

Traži se Bišćanov nasljednik: Nekoliko je imena u igri za novog izbornika U-21 reprezentacije

Bišćanovim prihvaćanjem poziva iz Maksimira, mlada reprezentacija ostala je bez izbornika. Mogućnost da Bišćan paralelno vodi Dinamo, a krajem lipnja i mini Vatrene na Europskom prvenstvu, prije tri dana decidirano je odbacio prvi čovjek HNS-a, Marijan Kustić, u razgovoru s našim Stipom Antonijevićem.

Hrvatski nogometni savez uskoro treba donijeti odluku tko će biti novi izbornik U-21 reprezentacije koju za nešto više od dva mjeseca čeka nastup na Europskom prvenstvu.

Postoji li nekakav dogovor za Euro da ga on ipak vodi ili ćete tražiti novo rješenje, upitali smo predsjednika HNS-a Marijana Kustića.

"Ne, tražit ćemo novo rješenje, poslije Uskrsa ćemo sjesti, razgovarati i sigurno ćemo naći pravo rješenje za klupu."

Prvotno je kao moguće rješenje iskočilo ime Ivice Olića - jednog od najbližih suradnika Zlatka Dalića. No on se predomišlja - moguće da želi samostalnu karijeru u klupskom nogometu, a i teško da bi ga se Dalić tek tako odrekao. Znači, Ivica Olić nije kandidat ili?

"Razgovarat ćemo sigurno poslije Uskrsa, ali donijet ćemo sigurno dobro rješenje tko će voditi reprezentaciju na Europskom prvenstvu."

Spominju se Tomić, Leko, Kranjčar, Jelavić...

Iz HNS-a, kako doznajemo, ne misle žuriti s donošenjem odluke - tražit će najidealnije rješenje. Moguće i nekoga, tko jednog dana može skočiti na klupu A vrste umjesto Dalića. Upravo zato neki zagovaraju Gorana Tomića, bivšeg trenera Rijeke i Lokomotive, no on zbog odnedavno bogatog ugovora u Emiratima nije najrealnija opcija.

Dobro, a i realno, zato kotira Jerko Leko - bivši je reprezentativac, a već neko vrijeme u trenerskim vodama - s mladim nadama radi u drugoligašu Jarunu, a ranije je radio i u 1. HNL kao trener Lokomotive. U klubu iz Kajzerice godinama je vodio i juniore.

Marijan Budimir radi briljantan posao s Hajdukovim juniorima

Iz dalmatinskog bazena rado bi pak na U-21 klupi vidjeli Marijana Budimira, hit trenera juniora Hajduka, s kojima je osvojio dvije uzastopne juniorske titule te ih - preko Manchester Cityja i Borussije Dortmund - odveo na Final Four juniorske Lige prvaka.

Spominju se imena i još dvojice reprezentativaca, Nike Kranjčara koji nema samostalnog trenerska iskustva, a bio je pomoćnik Josipu Šimunić u reprezentaciji do 19 godina te Nikice Jelavića koji vodi juniore Lokomotive.

Kandidata dakle ima - ali vremena ne toliko - koliko god iz HNS-a rekli da ne žele žuriti. Jer posla je puno, skauting, razgovori s igračima, priprema Eura za mlade u Rumunjskoj i Gruziji. Naša reprezentacija smještena je u skupini B u Rumunjskoj i tamo će igrati 21. lipnja protiv Ukrajine, 24. lipnja protiv Španjolske te protiv Rumunjske 27. lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider