Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Tri su ključne stvari

Robert Prosinečki otkrio Turcima kako mogu iznenaditi Hrvatsku: "To nije lako igrati"

Od 20:45 igra se utakmica Hrvatske i Turske u Osijeku.

Robert Prosinečki (Foto: Zeljko Puhovski/Cropix)

Pred nogometašima Hrvatske i Turske utakmica je kvalifikacija za Euro 2024. na osječkoj Opus Areni.

Izbornik Zlatko Dalić ima problema s izostancima pred ključnu utakmicu, no u pitanju je veliki ulog - s tri boda Hrvatska bi gotovo sigurno osigurala plasman u Njemačku idućeg ljeta.

Turci se, naravno, ne predaju, žele iskoristiti probleme u hrvatskim redovima i osvojiti važne bodove u Osijeku. S tim ciljem na umu, novinari turskog Fanatika kontaktirali su Roberta Prosinečkog, proslavljenog hrvatskog reprezentativca koji je dio trenerske karijere proveo u Turskoj vodeći Denzilispor i Kayserispor.

Žuti je naime otkrio kako Turci mogu svladati Vatrene u Osijeku.

"Hrvatska je uvijek Hrvatska. Dugo igraju zajedno, a to je jedan od najvažnijih faktora koji čini razliku na reprezentativnoj razini. Ako imate grupu igrača koji su usvojili plan igre, dobro se poznaju i pomažu jedni drugima, to će vam omogućiti da imate nadmoć na terenu", započeo je Prosinečki pa dodao da Hrvatska nema bitnih izostanaka, osim Andreja Kramarića koji se zbog ozljede vratio u Njemačku, odnosno svoj Hoffenheim.

Dominik Livaković Turska zvijezda prišla Livakoviću sa zanimljivim prijedlogom: "Nadam se da ćemo ga uzrujati" divider

Tvrdi da turski izbornik Vincenzo Montella zna kako igra Hrvatska, ali otkriva na što posebno moraju paziti:

"Izuzetno su strpljivi u posjedu, ne žure, uspješnost dodavanja drže na dovoljno visokom nivou, toliko da čak uspavaju i protivnika, a iz malih prilika dolaze do rezultata. Turska mora omesti uspješnost dodavanja, najlakše je igrati defanzivno i tražiti rezultat kroz kontre, ali to svi rade. Turskoj treba jača taktika da se vrati sa sva tri boda".

Poljud za vrijeme nedavnog derbija Hajduka i Dinama Evo što je Mamić radio za vrijeme derbija u Splitu i kako je Nives Celzijus pomogla u velikom transferu divider

Legendarni Vatreni tvrdi da moraju visoko pritisnuti Hrvatsku.

"Umjesto da prepuste loptu Hrvatskoj, treba udariti snažan presing u prednjem polju. Potrebno je forsirati pogreške i igrati hrabro. Ako je cilj pobjeda, Montella će trebati agresivan pritisak u prednjem dijelu terena. To nije lako igrati, a obrambene su tranzicije vrlo važne", zaključio je.

Utakmicu Hrvatske i Turske pratite u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr od 20 sati kada počinje naša uvodna emisija. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider