Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
On je budućnost

Hrvatski hit-napadač o kojem se premalo priča: Junak U-21 reprezentacije igra u puno jačoj ligi od HNL-a

Marin Ljubičić donio je pobjedu i važne bodove hrvatskoj U-21 reprezentaciji.

Marin Ljubičić (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Na neutralnom terenu u Armeniji hrvatska nogometna U-21 reprezentacija pobijedila je Bjelorusiju s 1:0 te ostala u borbi za vrh skupine G i izravni plasman na Europsko prvenstvo.

Do značajne pobjede izabranici Dragana Skočića stigli su golom Marina Ljubičića u 83. minuti. Prethodno je Hrvatska 10-ak minuta imala igrača više i nije uspijevala zatresti mrežu Bjelorusa, a onda se ukazao Ljubičić.

Osim što je reprezentaciji donio tri vrlo bitna boda, 21-godišnji napadač dodatno je skrenuo pozornost na sebe. Bio mu je to treći gol u aktualnim kvalifikacijama, u koje je Hrvatska krenula ove jeseni.

Ljubičić zabija za Hrvatsku na svakom gostovanju

Zanimljivo, sva tri je postigao na gostovanjima, odnosno poentirao je u svakoj gostujućoj utakmici malih Vatrenih po jednom - zapečatio je trijumf na Farskim Otocima, a zatim je zabio i u Grčkoj, samo tri minute poslije ulaska u igru.

Bio mu je to ukupno šesti gol za U-21 reprezentaciju, ujedno i četvrti u posljednja četiri nastupa jer strijelac je bio i u nedavnom prijateljskom dvoboju sa Slovačkom.

Ljubičić tako u reprezentativnom dresu nagovještava povratak na onu razinu forme iz prošle sezone kada je briljirao u dresu LASK-a.

U ljeto prošle godine Ljubičić je iz Hajduka otišao prvo na posudbu u LASK, a klub iz Linza početkom zimskog prijelaznog roka ove godine aktivirao je odštetnu klauzulu i za 2,9 milijuna eura otkupio njegov ugovor.

Brojke iz austrijske Bundeslige imaju veću težinu nego one iz HNL-a

Mladić rođen 28. veljače 2002. u Splitu dosad je u svim utakmicama za LASK nastupio 53 puta, od toga su mnogi bili ulasci s klupe, a zabio je 20 golova i upisao četiri asistencije.

Te brojke imaju težinu jer je austrijska Bundesliga, ako bismo je uspoređivali s HNL-om, na posve drugoj dimenziji, u svakom nivou, počevši od financija preko infrastrukture i kvalitete nogometa pa naposljetku i do rezultata koje njihovi klubovi ostvaruju u Europi u usporedbi s našima.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider