Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Jedini gol primio od Broza

Bivša Vatrena jedinica bila je u sličnoj situaciji kao i ova generacija: "Živjeli smo za tu utakmicu, a ostalo je povijest:"

Ivo Grbić prije dvije godine bio je jedinica Hrvatske u teškoj završnici kvalifikacija.

Reprezentaciju Hrvatske čeka najprije Latvija pa nastavak kvalifikacija za Euro. Vatreni su i prije dvije godine imali tešku završnicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. A tada je uz Luku Modrića kao prvi vratar Vatrenih stajao Ivo Grbić. U njega je Zlatko Dalić tada imao najveće povjerenje.

"Bila je dosta emotivna utakmica za mene, bila je utakmica u mom rodnom gradu. Živjeli smo za tu utakmicu svi skupa", kaže Ivo Grbić.

"I svi igrači su ostavili srce na terenu i eto, dragi Boga nas je nagradio na kraju utakmice i ostalo je povijest. Sa tom broncom oko vrata. Eno je tamo stoji na vitrinama."

Tu povijesnu medalju, Grbić je proslavio u Zagrebu, a poslije i u rodnom Splitu, no nakon toga nije više pozivan u reprezentaciju.

"Nema zamjerki stvarno nikakvih zamjerki. Bilo je situacija i kad sam zaslužio i kad nisam zaslužio s obzirom na moju specifičnu situaciju u klubu."

Nije lako kad je ispred vas jedan od najboljih, ako ne i najbolji vratar svijeta Jan Oblak?

"Ma da, nije lako, da..."

"Oblak je, nemam što govorit o njemu. Jedan od tu kapetana u ekipi, fantastičan golman, a na meni je da čekam priliku kao što je bilo prošle sezone nekih 10-ak utakmica i tražim svoje mjesto pod suncem i pronađem klub gdje ću naći minutažu."

Grbić sa slavnim madridskim Atleticom ima važeći ugovor još do kraja ove sezone. Interesa brojnih klubova ne nedostaje, ali o konkretnim ponuda ne može govoriti.

"Ima ponuda, Bogu hvala, ima interesa i bit će, na meni je samo da donesem pravu odluku. Mislim da će to ići u pravom smjeru i da će dragi Bog to vodit."

Kako Grbić gleda na vratarsku konkurenciju u Vatrenima?

"Livi je bio sada nominiram među 10 najboljih na svijetu, samo mu treba skinut kapu i da tako nastavi i u klubu i u reprezentaciji. Labrović igra odlično u Rijeci, Ivušić isto odličan dečko i odličan golman." Mi golmani nikada nismo u reprezentaciji radili neke probleme. I golmani su nam jako puno sudjelovali u tim medaljama koje smo osvojili tako da vjerujem da će tako i biti u budućnosti."

Grbić je u dva nastupa za Vatrene primio jedan pogodak. I to od Marcela Brozovića.

"Ne može se svatko ni pohvalit da mu je Brozović dao gol."

"Na kraju krajeva, protiv Rusije smo pobijedili autogolom tako da, to se u nogometu dešava."

A što će se dogoditi nakon utakmica protiv Latvije i Armenija. Kod Grbića nema sumnje:

"...da ćemo se svi veselit plasmanu na Europsko prvenstvo i da ćemo svi biti sretni. Idemo na EURO. Nema tu puno priče."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider