Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Naprijed, Vatreni!

Dalić najavio okršaj s Armenijom: "Nećemo raditi neke velike promjene, vidjet ćemo hoće li Gvardiol biti stoper"

Hrvatska ovaj utorak na Maksimiru dočekuje Armeniju. Prijenos je na Novoj TV i gol.hr-u, a pobjeda Vatrene vodi na Europsko prvenstvo.

Na konferenciji za medije povodom utakmice Hrvatska - Armenija, izbornik Zlatko Dalić najavio je posljednju utakmicu skupine D, dvoboj u kojem Vatreni imaju priliku pobjedom se plasirati na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Majer: "Ozračje je uvijek bilo odlično"

Lovro Majer i Zlatko Dalić izašli su pred medije.

"Sretan sam zbog igre u Latviji, ali još više što smo pobijedili i opet ovisimo sami o sebi. Zadovoljni smo, svi jedva čekamo utakmicu s Armenijom, vjerujemo u pobjedu i spremni smo za to", kazao je Majer, pa se osvrnuo na atmosferu u momčadi:

"Motivirani smo kao i uvijek do sada. Nije se ništa promijenilo, ozračje je uvijek bilo odlično. Čak i kada rezultat nije bio dobar, držali smo se zajedno, znali da imamo velike šanse otići na Euro ako budemo pravi."

Majer je na desnim krilu odigrao jako dobro protiv Latvije. Očtio se dobro osjeća na toj poziciji. 

"Ma, super. Na bilo kojoj poziciji tako i na krilu. Igrao sam to malo i u klubu. Zadovoljan sam u Wolfsburgu, borimo se, nismo konstantni, ali ja igram, napredujem, zato sam tamo i došao. Sretan sam", zaključio je Majer.

Dalić: "Nećemo puno mijenjati"

Izbornik je kazao:

"Što se tiče stanja u ekipi, jedino je Pjaca igrač koji neće moći biti u kadru. Osjetio je mišić i nećemo riskirati. Juranović, Sučić i Beljo su odradili treninge i bit će u kadru, no rizik je ubaciti ih odmah u momčad, no bit će na klupi. Nećemo raditi neke velike promjene, bude li ih, bit će minimalne."

Pitanje o usporedbi s utakmicom protiv Rusije u Splitu:

"Nisam mislio da ću opet dovesti sebe i reprezentaciju u ovakvu situaciju, da opet odlučuje zadnje kolo. Očekivao sam da ćemo prije riješiti ove kvalifikacije, ali listopad nas je koštao živaca, grča i stresa. Mi smo spremni, puni motiva i to smo pokazali u Latviji, odgovornim i čvrstim ulaskom u utakmicu. Treba biti strpljiv, graditi pobjedu i ne dopustiti protivniku nikakve šanse. Tako je bilo u Splitu, gdje je bilo pitanje kad ćemo dati gol. Tako ćemo i ovog puta. Protivnik sad nema šanse i dolazi se nadigravati. Očekujemo nešto slično kao u Armeniji. Mislim da ćemo biti racionalni, pametni, agresivni i kompaktni. Znamo što nam je cilj. Fokusirat ćemo se samo na sebe i nećemo gledati što se događa u Walesu", kazao je Dalić te je odgovorio hoće li mijenjati što u obrani.

Dalić: "Vidjet ćemo hoće li Gvardiol biti stoper"

"Vidjet ćemo hoće li Gvardiol biti stoper. Oba stopera su u Latviji bila jako dobra. Gvardiol je prvih pola sata igrao jako dobro, no onda je ušao u par grešaka. Napravit ćemo analizu Armenije i onda ćemo odlučiti, ali napravimo li to, to će biti zbog taktike, a ne zbog toga što je neki stoper odigrao loše."

Dalić ističe:

"Mi smo svim reprezentacijama postali meta, svi se protiv nas žele dokazivati i podići si cijenu. Armenija je kvalitetnija momčad od Latvija, posebno igrač broj 10 (Zelanyan) i moramo pripaziti na njega. Mi se moramo postaviti kao protiv Latvije, ne dopustiti nekakve šanse koje mogu biti pogubne po nas, poput nekog prekida ili kontre. Moramo biti oprezni, imati sigurnost u pasu i ne ići u preveliki rizik. Brzi protok lopte, okretanje strana i tako ćemo uvijek doći u situaciju gdje ćemo naći prazan prostor i to realizirati", zaključio je Dalić.

Tablice omogućuje Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider