Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Šok za Oranje

Dalić priprema velika iznenađenja Nizozemcima: Radikalni potezi ili čista logika?

Sve je neizvjesnije u kojem će sastavu istrčati Hrvatska protiv Nizozemske u polufinalu Lige nacija…

Zlatko Dalić s hrvatskim reprezentativcima (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Bili smo u društvu nizozemskih novinara u akreditacijskom centru. Nisu se previše raspitivali o mogućem hrvatskom sastavu.

Trening kamp nizozemske reprezentacije Luksuzni kamp Oranja blista: Nizozemce posjetila legenda, ekskluzivni intervju s Van Dijkom divider

Dojam je da misle kako je sve više-manje poznato i da se zna u kojem će sastavu i formaciji istrčati Vatreni.

Prilično je očito da ne očekuju iznenađenja, a kako stvari stoje, moglo bi ih biti. Sve su glasnije spekulacije da bi se izbornik Zlatko Dalić mogao odlučiti za neke promjene u udarnoj postavi.

Dalić priprema iznenađenja?

Šuška se da bi Ivan Perišić mogao na lijevu bočnu stranu umjesto Borne Sose. Jasno, Perišić bi igrao puno ofenzivnije. Nije to novitet, Dalić je već takvu kombinaciju već odigravao, sjećamo se da je bilo slično protiv Maroka u utakmici za treće mjesto u Katru.

Ako Perišić ode na beka, u tom slučaju na lijevo krilo mogao bi Luka Ivanušec, koji je proljetni dio sezone u Dinamu na toj poziciji odigrao jako dobro.

De Kuip, legendarni stadion u Rotterdamu spreman za polufihale Lige nacija Nizozemci iznenađeni invazijom Hrvata na Rotterdam: "Zar je to moguće!? Oranje će slaviti, Modrić je izgledao jako umorno" divider

Forma mu je u uzlaznoj putanji, a Dalić je to sigurno zamijetio.

Kako se utakmica bliži, u novinarskim krugovima sve se više priča o još jednoj mogućoj promjeni u odnosu na ono što se još do jučer najavljivalo.

Radikalni potezi ili čista logika

Je li moguće da će se na mjesto stopera vratiti Domagoj Vida sada kada je otpao Joško Gvardiol? Najavljivan je Martin Erlić, ali čini se da se karte opet miješaju i da izbornik još razmišlja.

Reporter Nove TV Stipe Antonijević razgovara s Virgilom van Dijkom Reporter Nove TV Stipe Antonijević razgovara s Virgilom van Dijkom (Foto: GOL.hr)

Dalić je u važnim utakmicama nerijetko davao prednost iskusnijim igračima, posebice senatorima. Dejanu Lovrenu dao je, primjerice, prednost u odnosu na Josipa Šutala u Katru, pa je moguće da i ovaj put povuče sličan potez.

Ako bi se Dalić odlučio za ove tri promjene, na prvu bi se to činilo dosta radikalno, a na drugu opet i logično. Možda neće biti tri, ali dvije bi mogle. Izbornik vjerojatno razmišlja kako da iznenadi Nizozemce, koji su očito složili taktiku za klasičnu hrvatsku postavu. Lako je moguće da je Dalić uvidio kako mora nešto mijenajati. Sve je više informacija da nešto priprema.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider