Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
NEUPITNO NEDOSTAJE

Bilić i Stanić smatraju da Livaja nedostaje: "Ovo nije slučaj kao Cvitanović ili Kalinić"

Slaven Bilić i Mario Stanić su u studiju Nove TV prokomentirali slučaj Marka Livaja i njegovog odlaska iz reprezentacije pred završnicu Lige nacija.

Slaven Bilić i Mario Stanić nalaze se u studiju Nove TV, kao studijski komentatori završnice Lige nacije.

Uz standarnu najavu utakmice protiv Nizozemske, gdje im društvo prave Vlado Boban i Robert Jarni, Stanić i Bilić dali su svoje mišljenje o odlasku Marka Livaje iz reprezentacije.

Livaja svakako nedostaje

"Livaja je najbolji strijelac HNL-a, standardizirao se u reprezentaciji i imao je zapaženu ulogu. U toj ulozi nismo najzadovoljniji izborom igrača", rekao je Bilić, time davši mišljenje kako Livaja svakako nedostaje.

Mario Stanić se prisjetio prethodna dva slična slučaja, onog kad je Igor Cvitanović prije Eura u 1996. potjeran od Ćire Blaževića te također onog prije Rusije, kad je reprezentacija ostala bez Nikola Kalinića. Te situacija su stvorile dodatno zajedništvo i podigle moral, no ova nije takva.

"Livaja nije ni prvi ni zadnji takav slučaj. Kod nas je Igor Cvitanović bio potjeran, ne u ovakvim okolnostima, pa su bili Rebić i Kalinić. A sada je trakavica u medijima ostavila jak dojam i ostavlja traga, svi su napravili lančani niz pogrešnih reakcija", rekao je drugi brončani.

Ovo je poseban slučaj

Bilić je još objasnio zašto ovo nije situacija usporediva s dvije gore navedene.

"Ne možemo reći da će ovo galvanizirati momčad. Slučaj Cvitanović ili Kalinić dogodili su se uoči velikog natjecanja. Kad igrač napravi nešto što se ne sviđa dijelu reprezentacije, to može galvanizirati momčad. Ovo je nešto drugo, Livaja nije napravio ništa negativno u dresu reprezentacije, to se dogodilo vani, nakon utakmice protiv Šibenika, u posve drugoj utakmici. Pa ne vidim u ovome ništa pozitivno što bi moglo momke ojačati kao grupu", objasnio je bivši hrvatski izbornik.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider