Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
što vi mislite?

Ne vjeruju mu da ima toliko godina: Nova žrtva ili novi varalica?

Victor Emenayo novi je afrički nogometaš čije su godine postale glavna tema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova sumnja u godine jednog nigerijskog nogometaša stiže iz Azerbajdžana. Na udaru je malo poznati nogometaš Victor Emenayo koji igra za Shahdagh Qusar. Službeno ima 23 godine, kako mu piše u putovnici, ali čak mu ni vlastiti klub ne vjeruje. Oni misle da ima preko 40!

Tamošnji mediji prenose izjavu nigerijskog nogometaša koji je u nevjerici: ''Kako netko na osnovu mog izgleda može tvrditi ili pretpostavljati koliko imam godina? Ja nisam lažov.''

Vrlo je moguće kako se azerbajdžanski klub pokušava izvući iz mogućih dugovanja prema nogometašu odnosno na ovaj način izbjeći ispunjenje ugovornih obaveza. Znaju i neki naši nogometaši da se tamo nije lako naplatiti, naročito ako rezultati ne krenu prema očekivanjima.

No kada se sjetimo nekih sličnih primjera, poput Tariba Westa kojeg su u beogradskom Partizanu optužili da je čak 12 godina stariji nego što mu piše u putovnici ili pak mlade reprezentacije Nigerije koja je skoro cijela lagala za svoje godine nakon čega je nedavno suspendirana, nije niti čudo da se takve sumnje pojavljuju.

Zbilja poneki afrički, naročito nigerijski nogometaši, znaju izgledati starije nego što uistinu jesu. Razlog je taj fizički izgled pojedinih etničkih skupina u kojima poneki mladići izgledaju poput starijih muškaraca. Jedan od najpoznatijih takvih primjera bio je Joseph Minala iz Lazija kojeg su prije dvije godine optužili da ima 42, a predstavljao se za 17-godišnjaka. Na kraju se ipak pokazalo kako mladi Kamerunac nije lagao.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider