Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatne scene

S njim nema rasprave: Sudac dijeli pravdu - pištoljem!

FIFA želi spriječiti masovne prigovore na sudačke odluke promjenom pravila, a jedan brazilski sudac to radi - pištoljem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatne scene dolaze iz Brazila, točnije s utakmice regionalnog amaterskog prvenstva savezne države Minas Gerais između Orientea i Industriala. Sudac Camilo Eustaquio, inače pripadnik civilne policije, gužvu na terenu riješio je – potezanjem pištolja!

Sve je počelo u 75. minuti kada je zaiskrilo na terenu nakon što je Eustaquio dosudio jedanaesterac za Oriente. Igrači su ga okružili i tražili objašnjenja, a jedan od njih je u gužvi udario suca.

On je potrčao na klupu i vratio se s pištoljem, a igrač koji ga je udario je preskočio ogradu i pobjegao. Sudac se pravdao da je htio uhititi napadača, ali pripadnici Industriala su ga optužili za prekoračenje ovlasti.

Slična scena odigrala se u Brazilu i 2015. kada je sudac također potegao pištolj na igrača koji je pobjegao s ''mjesta zločina'', a osvetnički raspoloženog suca zaustavili su njegovi pomoćnici.

U zadnjem prijedlogu promjene nogometnih pravila nastoje se iskorijeniti masovni prosvjedi igrača tako što će se samo kapetanu dopustiti rasprava sa sucem. Brazilski suci pokazali su da imaju malo drugačije metode rješavanja gužve na terenu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider