Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novi model kopački

SPARK BRILLIANCE kolekcija za najbolje nogometne zvijezde

Dok su najvažniji nogometni trenuci u tijeku, Nike Football otkrio je nogometnu opremu Spark Brilliance, u sklopu koje je predstavljen i novi model Mercurial kopački koje odabire i velikan nogometa, slavni Cristiano Ronaldo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kopačka koja je premijerno predstavljena na događaju Nike's Innovation 2016. kreirana je kao sustav vrhunske brzine i uključuje novu potplatu koja je prilagođena prirodnih konturama stopala.

Novi model Mercuriala sadrži anatomski potplat koji je usklađen s prirodnim konturama stopala, time uklanjajući prazninu koja je prethodno postojala ispod stopala. Osim toga, đon kopačke je 40% lakši od prijašnjeg potplata od karbonskih vlakana, ali je istovremeno jači i pokretniji. Sustav trenja modela Mercurial je također prilagođen radi brzine.

Dizajnerski tim Nikea testirao je različite vrste oblika i dizajna kopačke u sklopu različitih modela trenja. Po prvi put, Nike Football primijenio je virtualnu Finite Element analizu, na temelju koje je prikupio podatke za identifikaciju sustava trenja koji najbolje funkcionira za igrača koji je fokusiran na brzinu, ali i kod linearnog sprinta.

Sa Spark brilliance opremom dolaze i Hypervenom, Magista i Tiempo kopačke i to u žarkim bojama.

Modeli su dostupni putem aplikacije Nike Football. Cijeli set opreme dostupan je na stranici Nike.com.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider