Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'ovo nisam očekivao'

VIDEO Federer na dodjeli Oscara 'započeo' svoj povratak na broj 1

Roger Federer jedna je od rijetkih sportskih zvijezda koja se prošetala crvenim tepihom na 88. dodjeli Oscara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvećih sportaša današnjice ali i svih vremena, švicarski tenisač Roger Federer (34), pridružio se holivudskoj eliti na 88. dodjeli Oscara koja se odigrala u noći s nedjelje na ponedjeljak. Švicarski maestro, koji se prošloga tjedna vratio treninzima nakon artroskopijske operacije koljena, se prošetao crvenim tepihom na kojem ga je zaustavio Guillermo, simpatični Meksikanac, inače jedan od likova u šou poznatog komičara Jimmyja Kimmela.

Guillermov zadatak je bio dovoditi svoje goste, sve redom slavne osobe, u neobične / neugodne situacije, pa je tako Federera 'nahuškao' da popije čašicu tekile i poželio mu da se vrati na broj 1 svjetske rang ljestvice.

"Za povratak na broj 1", rekao je Federer pa trgnuo čašicu.

"Uffff. Ovo nisam očekivao. Ova je bila jaka", komentirao je Švicarac dok se omaleni Meksikanac smješkao.

Federer je, spomenimo, odgodio svoj povratak na ATP Tour koji je bio predviđen za ožujak i Indian Wells. Otkazao je spomenuti turnir, te je od organizatora Monte Carla, jednog od rijetkih turnira koje nikada nije osvojio, zatražio pozivnicu.

U orginalnom rasporedu za 2016. godinu Federer je namjeravao odigrati samo jedan zemljani turnir, točnije Roland Garros. Međutim ozljeda koljena poremetila je sve i sada, kako ne bi izgubio previše na renkingu ususret Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Federer mora igrati na turnirima na kojima nije planirao.

Na najnovijoj ATP-jevoj ljestvici najboljih tenisača Federer je treći s dvostruko manje bodova od vodećeg Novaka Đokovića. Ukoliko mu se zdravica s Guillermom uistinu ostvari i s 34/35 godina se vrati na svjetski tron, to će uistinu biti ravno čudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider