Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nije skidao osmijeh s lica

Predivna se priča nastavlja: Barcelona ispunila želju dječaku iz Vinkovaca

Iako boluje od cerebralne paralize, Marko iz Vinkovaca sudjelovao je na treningu Barcelonina kampa, kluba za koji navija otkako zna za sebe.

Sjećate se lijepe priče iz Vinkovaca i prelijepe geste katalonskog nogometnog diva Barcelone koji je jednog tamošnjeg dječaka učinio najsretnijom osobom na svijetu? Ta priča ovog je tjedna dobila svoj nastavak.

U ožujku je Barcelona kreirala jedan od najvećih preokreta u nogometnoj povijesti, kada je nadoknadila 0:4 zaostatak iz prve utakmice te sa 6:1 u uzvratu prošla u četvrtfinale Lige prvaka. Marko koji ima cerebralnu paralizu vrlo je emotivno proživio taj trenutak, što je njegova majka Đurđica snimila i poslala na adresu Barcelone. Svega nekoliko dana kasnije Marko je primio paket iz Barcelone, a onda je uslijedio i poziv da dođe na kamp FC Barcelone koji se ovoga tjedna održava u Zagrebu.

Marko je bio gost na jutarnjem treningu kampa minulog četvrtka, na kojem sudjeluje preko 120 polaznika iz Hrvatske, regije, pa čak i dalekog San Diega.

Marko je u Zagreb stigao s obitelji, a osim fotografiranja i poklona od organizatora kampa, malo je i zaigrao sa loptom. Koordinator i direktor kampa u Zagrebu i ujedno voditelj Barcelonine škole u Dubaiju gospodin Albert Medall pohvalio je Markovu motoriku te rekao da se lakše kretao s loptom u nogama nego bez nje.

Nakon treninga Marko je s cijelim timom prisustvovao i satu španjolskog jezika.

U organizaciji Barcelonina kampa vjeruju da se Markova avantura nastavlja, te da bi u budućnosti mogao uslijediti i poziv iz Barcelone Marku da uživo dođe pogledati jednu od utakmica katalonskog diva te možda upozna nekoga od svojih idola.

"Barcelona je više od kluba, to je još jednom pokazala svojom lijepom gestom", zaključuje Marijana Vuletić, direktorica kampa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider