Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"čvrsto spavaj maleni"

Emotivni oproštaj Defoea od svog najboljeg malog prijatelja

Nogometaš Engleske emotivnim se pismom oprostio od dječaka koji je promijenio njegov, ali i mnoge druge živote.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije svega dva dana preminuo je šestogodišnji dječak Bradley Lowery, strastveni navijač Sunderlanda. Neizliječiva bolest uzela je malenog dječaka s ovog svijeta, a osim roditeljima to je najteže palo njegovom najboljem prijatelju, kako su ih znali nazivati, napadaču engleske reprezentacije Jermainu Defoeu.

Lowery i Defoe kliknuli su od prvog dana kada mu je nogometaš došao u posjet u bolnicu, te su mnoge lijepe trenutke proveli zajedno. Posljednji se dogodio u ožujku kada su Bradley i Defoe poveli reprezentaciju Engleske pred ispunjeni Wembley uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo.

Dva dana trebala su Defoeu da smogne snage i javno se oprosti od dječaka koji mu je promijenio život.

"Zbogom, prijatelju moj. Nedostajat ćeš mi jako puno. Osjećam se blagoslovljenim, jer mi te Bog poslao u moj život. Proveo sam čudesne trenutke s tobom na kojima sam zahvalan i koje nikada neću zaboraviti. Nikada neću zaboraviti kako si me gledao prvi put kada smo se upoznali, tu istinsku ljubav u lijepim očima.

Teško mi je pronaći riječi s kojima bi mogao opisati što mi značiš u životu. Način na koji si izgovarao moje ime, osmijeh koji si imao kada bi se pojavile kamere i ljubav koju sam osjećao kada sam bio s tobom. Tvoja će me hrabrost nastaviti inspirirati u ostatku mog života. Nikada nećeš znati koliko si me učinio boljom osobom. Bog te sada ima u svojim rukama, a ja ću te zauvijek nositi u srcu. Lijepo spavaj moj mali najbolji prijatelju".

Podsjetimo, Bradleyju je 2013., u dobi od samo godine i pol dana, dijagnosticiran neuroblastom. Počela je tada njegova borba za život koju su mu olakšale brojne kemoterapcije. Nažalost, zloćudni tumor mu se vratio u srpnju prošle godine, a nedavno su mu otkrili još jedan tumor (na leđima). Posljednjih mu se tjedana stanje toliko pogoršalo da je trpio jake bolove i bilo je samo pitanje vremena kada će otići...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider