Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Istinski šampion

Pobjednik Tour de Francea pomogao navijaču da zaprosi djevojku!

Nakon što je osvojio svoj četvrti Tour de France, britanski biciklist Chris Froome osvojio je mnoga srca svojim potezom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanac Chris Froome (Sky) u nedjelju je po treći put zaredom, a četvrti put u karijeri osvojio najveću svjetsku biciklističku utrku, Tour de France, koja je tradicionalno završila na Elizejskim poljanama u Parizu.

Froome je do četvrte pobjede u posljednjih pet godina, najbolji je bio 2013., 2015., 2016. i 2017., stigao sa 54 sekunde prednosti ispred drugog Kolumbijca Rigoberta Urana (Cannondale), odnosno 2:20 minuta ispred trećeg Francuza Romaina Bardeta (AG2R).

Nakon što je odvezao posljednju, revijalnu etapu Froome je pokazao koliko je velika osoba, šampion, romantik... Pomogao je jednom mladiću da zaprosi djevojku, tako da mu je predao kutijicu sa zaručničkim prstenom uz riječi.

"Nosim ovo sa sobom već puna tri tjedna", rekao je Froome u šali.

Djevojka koja je stajala preko puta Frooma i svog dečka nije mogla vjerovati što se događa, no ipak je bila toliko prisebna da kaže "DA".

Recimo i da je Britanac do četvrte pobjede na Touru stigao na najmanje uvjerljiv način. Nije ostvario niti jednu etapnu pobjedu, a prednost ispred drugoplasiranog vozača prvi je put iznosila manje od jedne minute. Dojam je kako je Froome do novog trijumfa na Touru stigao ponajprije zahvaljujući iznimno snažnoj momčadi, a dokaz tomu je i četvrto mjesto njegova glavnog pomagača, Španjolca Mikela Lande kojemu je pobjedničko postolje izmaknulo za samo jednu sekundu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider