Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
gablec na utakmici

Od senzacije do sramote: Pokrenuta istraga, uprava kluba bijesna

Klupska legenda Sutton Uniteda otišla je za vrijeme utakmice protiv Arsenala u FA Cupu po sendvič i onda ga na klupi za pričuve pojela...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bajka nogometnog petoligaša Sutton Uniteda završena je u 5. kolu najstarijeg klupskog natjecanja FA Cupa. Arsenal ju je zaustavio slavljem 2:0, a utakmica će osim po atmosferi biti zapamćena i po 45-godišnjem vrataru domaće momčadi, Wayneu Shawu, koji je postao viralan.

Klupska legenda u poznim igračkim godinama ima 115 kilograma i uglavnom grije klupu Suttona. U klubu je poznat po tome da voli dobro pojesti, a to je dokazao i za vrijeme utakmice protiv Arsenala. Kada je shvatio da neće zaigrati u nastavku utakmice, otišao je u pečenjarnicu u blizini i priuštio si tradicionalnu englesku pitu.

S njom se vratio na stadion i otpratio završetak utakmice jedući ju na klupi za pričuve. Opcija "hoće li Shaw pojesti sendvič za vrijeme utakmice" našla se na kladionici, a neki su se domaći nogometaši čak i kladili na to. FA (Engleski nogometni savez) je navodno pokrenuo istragu po tom pitanju jer nije dozvoljeno igračima kladiti se na utakmicu u kojoj i sami sudjeluju, pa makar oklada bila i ovakve vrste.

Uprava kluba bila je vrlo razočarana njegovim ponašanjem za vrijeme utakmice, dok trener Paul Doswell smatra da je svojim potezom zasjenio veliku utakmicu njegove momčadi protiv engleskog velikana Arsenala.

Shaw je bio zaštitni znak Sutton Uniteda, a sada bi zbog jedne obične engleske pite mogao postati predmet sprdnje, možda čak i mržnje navijača.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider