Automoto
SPORTOVI
Automoto
SUTRA KREĆE PRAVA LUDNICA

VIDEO Počeo je WRC Croatia Rally 2024.: Zagrijavanje na Okiću odmah je ponudilo uzbuđenje svim prisutnima

U četvrtak ujutro, standardnim Shakedownom, na Okiću je započeo ovogodišnji WRC Croatia Rally.

Ott Tanak (Foto: Igor Kralj/PIXSEL)

Dočekali smo i početak ovogodišnjeg WRC Croatia Rallyja, koji se dogodio jutros na Okiću, gdje je veliki broj gledatelja pozdravio ovogodišnje sudionike na tzv. Shakedownu, odnosno zagrijavanju.

Radi se o najkraćoj etapi relija, koja zapravo služi za predstavljanje gledateljima, ali i za nešto puno važnije. Timovi tamo imaju priliku osjetiti automobile i uvjeriti se da je sve spremno za reli.

U Hrvatskoj se odvija na stazi dugoj 3.65km koju posade savladaju za otprilike dvije minute.

Norvežani izletjeli na vrlo kratkoj stazi

Ipak, to ne znači da nije bilo uzbuđenja pa je tako jedna posada i na takvoj stazi uspjela izletjeti. To je norveška posada Mikkelsen/Eriksen, koja je barem razvelila gledatelje koji su dobili priliku iz veće blizine vidjeti njihovu Toyotu.

Štete koja bi ugrozila njihov nastup nije bilo, a njihovo izlijetanje možete vidjeti ispod odlomka. 

Kako natjecatelji imaju pravo četiri puta proći stazu te im se uzima ono najbolje ostvareno vrijeme, norveška posada završila je Showdown kao šesta.

Ogier najavio pohod na drugu pobjedu u Hrvatskoj

Najbrži je bio jedan od najboljih vozača u povijesti, Sebastian Ogier, također u Toyoti, koji je stazu savladao za jednu minutu, 55 sekundi i sedam desetinki.

Ogier je prošle godine bio peti, a sad se vratio nakon što je propustio prethodna dva ovosezonska relija. Inače, u Hrvatskoj osmerostrukog svjetskog prvaka ipak najbolje ljudi pamte po 2021. godini. Jedni zbog toga što je tada pobijedio, a drugi zbog prometne nesreće koja mu se dogodila na Aveniji Dubrovnik.

WRC je objavio i sjajnu kompilaciju najboljih i najzanimljivijih vožnji održanim kod dvorca u blizini Samobora.

Večeras se sve nastavlja kod fontana 

Sve će se nastaviti današnjim ceremonijalnim startom, od 19 sati kod Zagrebačkih fontana, dok ono pravo započinje sutra, kad će se na najtežim hrvatskim reli stazama voziti čak četiri etape.

Ako vas zanima kako je izgledao cijeli Showdown, pogledajte u videu ispod teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider