Automoto
SPORTOVI
Automoto
"to je neljudski"

Jesmo li svjedočili najboljem startu u povijesti Formule 1?

Finski vozač Valtteri Bottas pokazao je nevjerojatne reflekse na startu Velike nagrade Austrije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finski vozač Formule 1 Valtteri Bottas slavio je na Velikoj nagradi Austrije s minimalnih 0.6 sekundi ispred Nijemca Sebastiana Vettela. Jedan od razloga za pobjedu je njegov čudesan start, koji su suci utrke pregledavali stotine puta ne bi li utvrdili je li Finac ranije krenuo.

U konačnici su izračual da je Bottasova reakcija na gašenje crvenih svjetala bila savršena, gotovo neljudska! Finac je krenuo 0.201 sekunde nakon što su se ugasila svjetla, što je vjerojatno jedna od najbržih, ako ne i najbrža startna reakcija na utrkama Formule 1 u povijesti!

Koliko je reakcija bila dobra govori i odgovor poraženog Vettela.

"Koliko je brzo reagirao? 0.2 sekunde? Ne vjerujem u to. To je neljudski. Mislim da je to nemoguće. Nemoguće je da smo svi bili toliko sporiji", tvrdio je Nijemac nakon utrke.

Napravljeno je nekoliko video analiza tog starta, koji zaista izgledao kao preuranjeni, međutim Sky Sports je dokazao da je start bio ispravan, odnosno SAVRŠEN!

Bottas je postao jedan od najboljih vozača današnjice, a ovakav start rezultat je napornog rada, čeličnih živaca i mirne lijeve noge. Bottas nije prerano krenuo. Činjenica je da nije mogao bolje krenuti od toga.

Bottas se pobjedom približio momčadskom kolegi Lewisu Hamiltonu na svega 15 bodova zaostatka, dok je vodeći Vettel i dalje na sigurnih 35 bodova daleko od Finca. Hamilton nakon četvrtog mjesta zaostaje osjetnih 20.

Iduća utrka na rasporedu je već idućeg vikenda, a vozi se na stazi Silverstone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider