Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ferrari napokon slavio

Utrka za pamćenje u Singapuru: Sainz fenomenalnom taktikom do pobjede, Red Bull bez postolja

Carlos Sainz pobjednik je VN vožene u Singapuru.

Carlos Sainz (Foto: Afp)

Carlos Sainz pobjednik je VN vožene u Singapuru, drugi je završio Lando Norris u McLarenu, dok je treće mjesto zauzeo Lewis Hamilton u Mercedesu.

Španjolac u Ferrariju prekinuo je niz od 10 pobjeda u nizu Nizozemca Maxa Verstappena, a utrku je odvozio taktički perfektno od prvog do posljednjeg kruga.

Sainz je uhvatio životnu formu, u subotnjim kvalifikacijama osvojio je svoju drugu u nizu pole poziciju. Na samom startu utrke odlično je zagradio Britanca Georgea Russella koji je krenuo s druge startne pozicije, ali ubrzo ga je prestigao Leclerc u drugom Ferrariju.

Mirnija faza utrke završila je u 20. krugu kada je novajlija Logan Sargeant zahvatio zaštitnu ogradu u osmom zavoju te ostao bez dijela prednjeg krila, uslijedio je safety car i odmah su se svi bolidi uputili prema boxu.

Jadon Sancho i Anthony Martial Odbio se ispričati Ten Hagu, ali otvara mu se prilika života: Otpisana zvijezda Uniteda seli u Španjolsku? divider

Leclerc je izgubio drugu poziciju tijekom izmjene guma koja nije prošla kako su priželjkivali Tifosi, ali Sainz je ostao broj 1 uz Norrisa, Russella i Hamiltona iza svojih leđa.

Dvadeset krugova prije kraja utrke dogodio se ključan trenutak, Ocon je na svoj rođendan morao odustati od utrke, nastupilo je virtualno sigurnosno vozilo, a zatim teška odluka - ostati na stazi ili ići po nove gume.

Genijalna taktika Sainza zaslužna za pobjedu

U Mercedesu odlučili su se na rizik i stavili dva nova seta mediuma na bolide Russella i Hamiltona koji su ubrzo letjeli stazom. Postojala je bojazan u Ferrariju da će ostati bez gotovo sigurne pobjede, ali onda je Sainz fenomenalnom vožnjom držao gotovo šest krugova iza sebe dva Mercedesa i McLaren Landa Norrisa.

Simar Bajaj VIDEO Najgori nastup u povijesti umjetničkog klizanja: Suci mu doslovno dodijelili nulu divider

Španjolac je stalno tražio da mu javljaju zaostatak Norrisa te odlučio se pustiti gas i dati priliku Britancu u McLarenu da ga prati uz DRS. Njegova odluka pokazala se ključnom, Norris se žestoko branio od napada Russella i Hamiltona, a na kraju je u posljednjem krugu Russell završio u zaštitnoj ogradi i ostao bez bodova, dok je njegov momčadski kolega zauzeo treću poziciju.

Formula nam se vraća već sljedeći vikend kada se vozi VN Japana na legendarnoj Suzuki.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider